”U” Cluj a rupt blestemul rezultatelor negative din deplasare și și-a egalat performanța de anul trecut din Cupa României

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a spart gheața și a obținut o victorie extrem de importantă în partidele disputate în deplasare, în acest sezon. Trupa lui Adrian Falub a trecut la limită, scor 1-0, de Progresul Spartac București, într-un meci din faza 16-imilor Cupei României. Cu o nouă improvizație, Căpușă în centrul defensivei făcând cuplu cu Andrei Cordoș, cu Florescu revenit în primul 11 și cu Hordouan și Coman în atac, ”Șepcile” și-au arătat încă din primele minute dorința de calificare.

În minutul opt Hordouan s-a trezit cu mingea la picior în fața porții adverse, dar a reluat defectuos și scorul a rămas 0-0. Studenții au avut nevoie de mai bine de o jumătate de oră să deschidă scorul. Abia în minutul 34 căpitanul, Gabriel Giurgiu, a înscris de la punctul cu var, după o intrare neglijentă la Ursu. La 1-0 alb-negrii au evoluat economicos, exersând parcă un joc la trecerea timpului, numai bun pentru o calificare, în fața unui adversar care nu a reușit niciun moment să pună reale probleme portarului Dur-Bozoancă.

”U” Cluj leagă astfel, două victorii și rupe blestemul rezultatelor negative pe teren străin. În faza următoare a Cupei României ”Șepcile roșii” ar putea da peste marea rivală CFR, dacă vișiniii vor trece, miercuri seara, de Chindia Târgoviște.

Distribuie:

Postaţi un comentariu