”U” Cluj a renunțat la unul dintre cei mai „titrați” jucători

Foto: Dan Bodea

Prima perioada de pregătire a „Șepcilor roșii”, în vederea abordări părții a doua a campionaului, la capătul căruia Universitatea Cluj speră să sărbătorească revenirea în eșalonul de elită al fotbalului românec, s-a terminat. Trupa antrenată de Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi a plecat la începutul acestei săptămâni în Turcia. 27 de jucători au făcut deplasarea în Antalya. Doi fotbaliști au fost lăsați acasă, Rareș Takacs și Cristian Ene. Primul este accidentat, al doilea și-a pierdut apetitul ofensiv și nu mai face parte din planurile noii echipe tehnice.

Cândva era o mare speranță
Dacă absența din lotul Universității pentru stagiul din Antalya a lui Takacs este justificată, fotbalistul fiind de mai mltă vreme accidentat, lăsarea la vatră a lui Ene denotă îndoiala staff-ului tehnic cu privire la capacitatea fotbalistului de a ajuta echipa în cursa pentru promovare. În vârstă de 21 de ani, atacantul a ajuns la Universitatea în urmă cu exact un an, împrumutat de la Viitorul Constanța. Ene a avut evoluții bune la nivelul ligii a III-a și părea o soluție pe termen lung pentru alb-negri.

La începutul acestui sezon oficialii clubului clujean chiar au obținut acordul celor de la Viitorul pentru un nou împrumut până la finalul campionatului, doar că prestațiile din prima parte a sezonului au lăsat de dorit. Ene a bifat 12 apariții în tricoul Universității (de șapte ori a fost titular), și a marcat un gol, în toamna anului trecut, dar forma sportivă excelentă a colegului său din atac, Cristian Gavra, și transferul recent al lui Mircea Axente, de la Dinamo, l-au făcut uitat pe Ene.

Trei titluri de campion național cu juniorii Academiei Gheorghe Hagi și participarea în UEFA Youth League, cea mai importantă competiție la nivel juvenil din Europa, sunt câteva dintre performanțele care îl recomandau pe Cristi Ene ca fiind un atacant de viitor.

În Turcia „Șepcile roșii” vor efectua un stagiu de pregătire centralizată, pigmentat cu patru meciuri test, în compania unor adversari cu tradiție în campionatele în care evoluează. Astfel, Slavia Sofia (locul 10 în campionatul Bulgariei), Pyunik Erevan (locul 3 în prima ligă din Armenia, și cel mai titrat club din această țară, cu 14 titluri naționale), Rad Belgrad (locul 14 în Serbia), și FC Montana (locul 2 în liga a doua din Bulgaria), vor fi adversarele universitarilor în cantonamentul din Antalya.

Lotul deplasat de ”U” Cluj în Turcia
Ionuț Ursu, Octavian Abrudan, Nicolae Daniel Pârvulescu, Tiberiu Căpușă, Gabriel Giurgiu, Kofi Twumasi, Răzvan Greu, Carol Taub, George Florescu, Denis Hordouan, Iuliu Hațiegan, Dorin Goga, Octavian Ursu, Marius Coman, Laszlo Sepsi, Florin Burghele, Alex Coman, Alin Văsălie, Dan Berci, Cristian Gavra, Janos Norbert, Răzvan Prodan, Andrei Cordoș, Mircea Axente.

Distribuie:

Postaţi un comentariu