U-BT – SCM Timișoara, nebunie de meci

Foto: Dan Bodea

Finalul anului și oboseala acumulată începe să se simtă și în jocul echipei masculine de baschet U-BT. Clujenii au câștigat la limită înfruntarea cu SCM Timișoara, din cadrul etapei a noua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 91-88, după o evoluție oscilantă a trupei lui Mihai Silvășan. Oaspeții au început tare meciul din Sala Polivalentă și au terminat primele 10 minute ale întâlnirii cu un avans de 9 puncte, scor 18-27. Tehnicianul alb-negrilor a încercat și a reușit să-și trezească jucătorii din starea de apatie, iar sfertul al doilea a fost controlat de U-BT.

La pauza mare tabela indica 46-46, un scor care le-a dat aripi bănățenilor. Aceștia au intrat și mai deciși pe teren și nu a surprins pe nimeni că au trecut din nou la conducere, scor 67-78, cu 10 minute înaintea ultimei sirene. A fost nevoie încă o dată de intervenția antrenorului pentru ca echipa gazdă să întoarcă rezultatul. Evoluția din ultimul sfert a clujenilor a făcut diferența, într-o partidă pe care puteau la fel de bine să o piardă. ”Un meci spectaculos pentru suporteri, probabil, pentru noi nu a fost chiar așa de spectaculos.

Știam că Timișoara nu are nimic de pierdut, din păcate, marea noastră problemă în ultimele două meciuri a fost mentalitatea cu care am intrat în teren. Și la Pitești, și aici, cu Timișoara, am intrat parcă câștigători dinainte. Eu îmi asum această responsabilitate, eu nu am reușit să îi fac să înțeleagă că fiecare echipă vine aici să câștige. Am reușit, între ghilimele, să primim 46 de puncte în prima repriză și încă 32 în sfertul al treilea, ceea ce e enorm.

Din fericire, și asta mă bucură, echipa aceasta arată caracter. Însă nu trebuie să așteptăm la fiecare meci ceva extraordinar să se întâmple pentru ca atitudinea aia de învingători să iasă la suprafață, trebuie să intrăm cu ea în teren. Și nu doar la meciurile cu Oradea și cu Sibiu, când suntem super motivați”, a spus Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial. Kyndall Dykes a fost omul meciului, cu 23 de puncte, 5 recuperări și 7 pase decisive pentru U-BT. Jason Washborn a reușit și el 21 de puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive.

Distribuie:

Postaţi un comentariu