U-BT începe o nouă aventură europeană

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-Banca Transilvania evoluează, deseară, în deplasare, în meciul tur al manșei de calificare în grupele FIBA Europe Cup. Adversara clujenilor este formația israeliană Ironi Ness Ziona.

”Este un meci important pentru noi. Ne dorim foarte mult calificarea în grupele FIBA Europe Cup și vrem să ne depășim performanța de anul trecut, iar pentru asta trebuie, în primul rând, să accedem în grupe. Pentru noi jocul din Israel va fi o adevărată finală. Atât meciul tur, cât și returul de la Cluj-Napoca le vom trata cu cea mai mare seriozitate.

Israelienii au niște jucători importanți în echipă, au un american care a reușit să câștige concursul de aruncări de trei puncte în NBA, au un pivot care a jucat anul trecut în Spania, nu știm dacă va evolua și Gerald Lee, la ultimul meci oficial s-a încălzit, însă nu se știe dacă va evolua.

Cu siguranță sunt o echipă incomodă, atletică, are în componență mulți americani foarte buni din punct de vedere individual. Noi cred că suntem pregătiți, avem o atmosferă bună în echipă, iar gândurile noastre sunt numai la victorie”, a declarat la plecare antrenorul Mihai Silvășan.

Returul se va disputa peste o săptămână, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Câștigătoarea dublei manșe se califică în Grupa D, acolo unde se știe deocamdată una dintre competitoare, respectiv echipa rusă Avtodor Saratov.

Postaţi un comentariu