U-BT, fără cadență și fără viziune. Clujenii au ratat calificarea în finală

Foto: Dan Bodea

Întâlnirea cu numărul cinci din semifinala Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM) dintre U-BT și Steaua, decisivă pentru ambele oponente a fost câștigată de echipa vizitatoare care obține astfel calificarea în finala campionatului. Susținuți de peste 5.000 de fani, clujenii au început meciul cu mult elan. Watson părea într-o formă de zile mari, dar avea să dezamăgească în multe momente.

Foto: Dan Bodea

La scorul de 5-2 Steaua a preluat controlul partidei. A urmat un joc previzibil al alb-negrilor, multe greșeli și un 16-23 după primele 10 minute. A fost nevoie ca steliștii au reușit să se distanțeze la 10 puncte pentru ca trupa lui Mihai Silvășan să înțeleagă că adversarii nu au de gând să se dea la o parte din fața lor, doar pentru că clujenii sunt încă deținătorii titlului național. Până la pauza mare U-BT s-a apropiat la trei puncte de Steaua (35-38).

Foto: Dan Bodea

Au urmat alte 10 minute bune pentru ardeleni și tabela indica scorul de 55-54 înaintea ultimului sfert. Galeria a făcut o atmosferă extraordinară, dar acest lucru nu i-a ajutat pe campioni. La fel ca și în primul sfert, acțiunile de atac era previzibile, greșelile au reapărut. S-a mers cap la cap până în ultimele secunde ale întâlnirii când Steaua a recuperat o minge a înscris de trei puncte și s-a calificat în finală.

Foto: Dan Bodea

”A fost un meci decis pe o recuperare ofensivă și un șut de trei puncte necontestat, bineînțeles că se putea decide și în favoarea noastră. Acesta e sportul, acesta e rezultatul final, nu pot decât să îi felicit pe steliști și să le urez baftă mai departe. Din păcate, visul nostru de a deveni campioni a doua oară a fost spulberat în această seară, îmi cer scuze că nu am reușit să repetăm performanța de anul trecut.

A fost un an greu, plin de încercări, însă acesta e sportul… Trebuie să ne liniștim și să jucăm finala mică, să fim profesioniști și să câștigăm medaliile de bronz și pe urmă vom vedea ce va fi”, a spus la finalul meciului Mihai Silvășan, conform u-bt.ro. Zelijko Sakic cu 15 puncte și Ousmane Barro (14) au fost principalii marcatori ai U-BT.

Distribuie:

Postaţi un comentariu