”U” BT Cluj și-a aflat adversarele din grupele FIBA EuroChallenge

Foto: Dan Bodea

Semifinalistă a Ligii Naționale de Baschet Masculin în ediția recent încheiată, ”U” BT Cluj va participa în ediția 2014-2015 a FIBA EuroChallenge. Duminică, 6 iulie, clujenii și-au aflat adversarii din grupele competiției, fiind distribuiți în grupa G a Conferinței 2 alături de Trabzonspor (Turcia), UBC Gusing Knights (Austria) și Atomeromu SE (Ungaria).

La tragerea la sorți care a avut loc în Munchen, ”U” BT Cluj a făcut parte din a două urnă valorică. Clujenii au fost „colegi” de urnă cu CSM Oradea, finalista ligii naționale fiind distribuită în grupa D, alături de Avtodor Saratov din Rusia, BC Astana (Kazahstan) și Tofas (Turcia). Câștigătoarea Cupei României, Energia Rovinari a făcut parte din a treia urnă valorică a competiției și va întâlni în cadrul grupei B formațiile Lukoil Academic Sofia (Bulgaria), Egis Kormend (Ungaria) și Tartu Rock (Estonia).

În ceea ce privește adversarele „studenților”, Trabzonspor se află la prima participare în EuroChallange. Echipa la care, în trecut, au jucat nume mari din baschetul turc precum Omer Asik sau Ersan Ilyasova (ambii actualmente în NBA) a încheiat sezonul regulat în Turcia înafara playoff-ului, pe locul 9.

UBC Gusing Knights este campioana-supriză a Austriei, aceștia învingând în finală, cu scorul de 3-2 pe favorita Kapfenberg, după ce au revenit în finală de la scorul de 0-2.

Atomeromu SE vine din țara vecină, Ungaria, din calitate de vice-campioană națională, după finala pierdută cu 0-3 în fața lui Szolnoki Olaj. De patru ori campioni ai Ungariei în toată istoria, maghiarii au mai jucat în EuroChallenge în sezonul trecut și în ediția 2011-2012. Vicecampionii Ungariei au în lot, pe postul de conducător de joc, un sportiv care a cochetat cu NBA-ul. Astfel, Rodney McGruder a fost în probe la Orlando Magic și Charlotte Hornets, semnând în toamna anului trecut cu Oklahoma City Thunder, echipă pentru care însă nu a apucat să joace, contractul fiindu-i reziliat după doar o lună.

Competiția va începe în data de 4 noiembrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu