U BT Cluj-Napoca, la prima victorie acasă, în actuala ediție de campionat

Foto: Dan Bodea (Arhivă)

După ce în prima etapă, în meciul de pe teren propriu cu Dinamo București, clujenii au pierdut, prima victorie din campionat în fața propriilor suporteri a venit în derby-ul cu CSU Sibiu, pe care gazdele și l-au adjudecat cu scorul de 77-74. Partida a fost una tensionată și mai ales echilibrată, conducătorul de joc al clujenilor, Filip Adamovic, fiind în mare parte „responsabil” pentru dezonodământul meciului.

Cu fostul jucător al clujenilor, pivotul Boris Lalovic, în echipa de start, sibienii au început tare partida disputată la Cluj-Napoca, și cu toate că se aflau în poziția de outsideri, au izbutit să surprindă printr-un joc eficient sub panoul advers ce a dus la multe recuperări ofensive. Jocul arțăgos al lui CSU Sibiu și neatenția în apărare a jucătorilor lui U BT au făcut ca oaspeții să conducă chiar și la 10 puncte (24-14) la începutul sfertului doi. Chiar și-așa, clujenii și-au revenit pe parcurs și la pauză conduceau cu 42-41, după un „run” de 7-0.

Repriza secundă a fost la fel de echilibrată și clujenii au obținuț victoria cu emoții, după ce la 75-71, cu mai puțin de 7 secunde rămase din meci, Popa-Calotă a marcat de trei puncte. S-a terminat totuși 77-74, după ce la chiar următoarea fază o intervenție a lui Popa-Calotă a fost sanționată cu fault antisportiv, iar Pasalic a transformat aruncările libere.

Decizia arbitrilor a dus și la un moment ce l-a avut în prim-plan pe antrenorul oaspeților, Dan Fleșeriu: aparent nemulțumit de decizia arbitrilor de a da fault antisportiv împotriva echipei sale, acest le-a cerut jucătorilor săi să părăsească terenul , astfel că în ultimele 5 secunde clujenii nu au avut adversar.

„O victorie importantă. Începem cam greu meciurile de acasă, jucăm mai relaxați în deplasare. Primul sfert a fost deplorabil din punctul de vedere al intensității. Sferturile 2, 3 și 4 au fost câștigate, în mod normal acela trebuie să fie efortul nostru. Nici în sfertul al doilea nu am jucat chiar ce trebuia, am reușit doar să egalăm, să conducem cu un punct. Mă bucur pentru această victorie pentru că echipa a arătat caracter în condiții foarte grele și vreau să îi felicit pe jucătorii de la Sibiu pentru efortul și evoluția lor. La pauză le-am spus băieților că nu e normal ceea ce facem, baschetul pe care îl jucăm nu reprezintă ceea ce facem în mod normal și că trebuie să schimbăm acest lucru. Până la urmă am câștigat, dar avem multe de pus la punct”, a declarat antrenorul clujenilor, Marcel Țenter, citat de site-ul clubului.

U-Banca Transilvania: Adamovic 23 (4X3, 5 rec., 5 p.d., 2 int.), Zigeranovic 12 (8 rec., 1 p.d., 1 int.), Hargrove 12 (3 rec., 3 p.d.), Dykes 10 (4 rec., 4 p.d., 1 int., 2 capace), Baciu 7 (2 rec.), Torok 6 (3 rec., 4 p.d.), Pasalic 5 (1 rec., 2 p.d.), Jawara 2 (2 rec.), Jucan (1 rec.).
CSU Sibiu: Hardy 18, Lalovic 14, Calota 10, Paul 9, Lee 8, Gilbert 6, Klassen 5, Paun 4.

Distribuie:

Postaţi un comentariu