U-BT Cluj, la primul eșec stagional

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au suferit prima înfrângere în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM), scor 74-82, în deplasare, pe terenul campioanei en-titre CSM Oradea. Cele două formații s-au întâlnit pentru a doua oară în doar trei zile, după ce, la jumătatea săptămânii s-au înfruntat în prima etapă din faza a doua a FIBA Europe Cup. Atunci alb-negrii s-au impus cu 81-76.
Primul parțial al întâlnirii a fost extrem de spectaculos, cele două oponente reușind să înscrie, împreună 46 de puncte (26-20). Până la pauza mare spiritele s-au mai liniștit și clujenii au reușit să-și adjudece al doilea sfert (16-17), dar jocul era încă departe de așteptările suporterilor și ale oficialilor.

Meciul s-a reluat de la scorul de 42-37 în favoarea gazdelor și a continuat în aceeași notă precum cel doilea parțial. Gazdele s-au apărat foarte bine, oaspeții au ratat nepermis de mult pentru un meci la acest nivel. Roș-albaștrii s-au impus cu 19-18 și 21-19 în ultimele două sferturi și au administrat prima înfrângere a clujenilor în campionat.

„În primul rând, felicit Oradea pentru victorie. Ne așteptam la un meci dificil, știam că au mândria de a fi campionii țării. Nu ne-am gândit că vor ceda sau că ne vor da meciul. A fost un joc disputat, pe care ei l-au controlat în mare parte. Am stat în spatele lor, însă nu am avut forța să ne revenim. Au avut o apărare agresivă, care ne-a determinat să înregistrăm 19 mingi pierdute.

Este foarte mult dacă vrei să câștigi o astfel de partidă. De asemenea, am avut un procentaj slab la aruncările de trei puncte. Am izbutit doar patru coșuri din 17 aruncări. Evident, acest lucru este și din cauza apărării orădene. Știm că vom avea bătălii pe măsură cu CSM Oradea tot sezonul. Mergem mai departe, nu luăm jocul ca o tragedie”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul clubului.

U-BT Cluj va disputa următoarea partidă, miercuri, 18 decembrie, în deplasare, la Minsk. Meciul cu Tsmoki contează pentru etapa a doua din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

Distribuie:

Postaţi un comentariu