U-BT a pierdut duelul pentru supremație în FIBA Europe Cup

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Etapa a patra a fazei a doua a grupelor FIBA Europe Cup a programat meciul dintre Donar Groeningen și U-BT Cluj, decisiv pentru câștigarea grupei L. Învinși în partida tur, de la Cluj, campionii de la U-BT și-au dorit cu orice preț revanșa și implicit prima poziție în clasamentul grupei, dar tocmai această dorință prea mare s-a întors împotriva lor. Înfruntarea a început cu echipa clujeană mai eficientă deși, scorul primului sfert 13-17 reflectă cât se poate de bine lipsa de inspirație a jucătorilor celor două combatante.

U-BT a continuat să controleze situația din teren și la pauza mare s-a intrat la scorul de 36-43. În debutul părții a doua a meciului ardelenii și-au mărit avansul la peste 10 puncte. Cele 11 puncte avans s-au dovedit insuficiente pentru ca trupa lui Mihai Șilvășan să evolueze în continuare lucid. Gazdele au anulat rapid avansul clujenilor și chiar au trecut la conducere (52-51, minutul 26). Din acel moment jocul a curs în favoarea nordicilor care s-au distanțat tot mai confortabil pe tabelă, cu fiecare minut care se scurgea.

S-a terminat 92-72 pentru Groeningen, un rezultat care ne scutește de orice alte comentarii referitoare la evenimentele din teren. ”În primul rând, doresc să felicit echipa gazdă pentru această victorie, au luptat, a fost cu adevărat un meci în care s-a jucat pentru locul 1, cel puțin în primele trei sferturi. De asemenea, vreau să îmi felicit jucătorii, am venit aici în condiții speciale, fără doi dintre oamenii mari, cred că asta a făcut diferența în ultimul sfert. E suficient să privim numărul recuperărilor, a fost dublu pentru gazde și cred că aici s-a făcut diferența, în principal.

Mergem mai departe, mai avem două jocuri pe teren propriu și ne dorim să le câștigăm, pentru a putea merge mai departe în competiție. Am fost obosiți, am avut în ultima săptămână trei meciuri tari. Am luptat, chiar cred că echipa mea a dat maximul în aceste condiții, dar în ultimul sfert au fost și problemele cu faulturile și am cedat”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial al clubului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu