U-BT a pierdut cu Groeningen în FIBA Europe Cup Second Round

Foto: Dan Bodea

Campioana României la baschet masculin, U-BT Cluj, a debutat cu înfrângere în faza a doua a FIBA Europe Cup. Alb-negrii au cedat pe teren propriu, cu scorul de 73-77, în fața olandezilor de la Doner Groeningen. Așa cum o arată și scorul final, înfrângerea putea fi evitată dacă elevii lui Mihai Silvășan nu ar fi comis câteva greșeli care au înclinat balanța în favoarea oaspeților. Meciul a început sub semnul echilibrului, jucătorii ambelor echipe fiind concentrați pe sarcinile de joc primite.

La ultima fază a primului sfert Groeningen a înscris de 3 puncte și a dat peste cap planurile lui Silvășan. Al doilea parțial a fost la discreția oaspeților care au profitat la maximum de deruta din tabăra gazdelor. Astfel, la pauza mare tabela indica deja un avantaj de 18 puncte în favoarea olandezilor (30-48). Cum diferența de scor nu reflecta realitatea din teren, gazdele și-au dat drumul la joc și au reușit să intre în ultima secvență de joc la scorul de 50-58. Olandezii s-au ”trezit” la timp din starea de euforie și au pus primele puncte pe tabelă în sfertul al patrulea.

Watson a luat jocul în mâini și a început să înscrie de la linia de trei puncte însă, coechipierii lui au ratat din situații favorabile, iar olandezii se mențineau la conducere. Cu un minut și 20 de secunde înaintea ultimei sirene Groeningen conducea cu 71-68, dar U-BT era pe val. Kuti a punctat de două ori din libere, Calnicenco a recuperat excelent pe atacul batavilor și clujenii puteau înscrie, dar Watson a ratat de sub panou și i-a trimis pe oaspeți la linia de aruncări libere.

S-a terminat 73-77, la capătul unei evoluții inconstante a campioanei României care putea obține mai mult din acest joc. ”O înfrângere dureroasă. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, să începem cu dreptul în această fază a grupelor, din păcate nu am reușit. Sfertul al doilea, în care am pierdut 26-11, ne-a costat. Îi felicit pe băieți pentru faptul că au luptat și nu au cedat absolut în niciun moment, au intrat în teren în partea a doua mult mai motivați și am fost aproape să întoarcem rezultatul și să câștigăm.

Mergem mai departe, nu avem timp să plângem, vineri avem alt meci, în campionat, și trebuie să câștigăm. În ceea ce privește parcursul în cupele europene, cu siguranță nu vom ceda, vom încerca să trecem mai departe în această fază a grupelor, vom aborda fiecare meci la victorie și cred că putem să și facem acest lucru”, a declarat Mihai Silvășan. U-BT Cluj va disputa, vineri, 22 decembrie, partida cu CS Phoenix Galați, din cadrul Ligii Naționale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu