U-BT a câștigat pe terenul campioanei

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM) a programat, duminică, înfruntarea dintre campioana en-titre a țării, CSM Oradea și principala contracandidată la câștigarea ediției 2018/2019 a întrecerii interne, U-BT Cluj. Alb-negri s-au impus cu scorul de 72-69 la capătul unui joc în care au stat mai bine în apărare și i-au forțat pe orădeni să încerce finalizări de la distanță. U-BT avea un avans de o posesie la finalul primului sfert (16-14), pe fondul unui echilibru scontat. La fel s-au derulat lucrurile și în cel de al doilea parțial, însă trupa lui Mihai Silvașan a știut să profite de momentele de lipsă de inspirație a gazdelor.

Astfel, la pauza mare U-BT s-a distanțat la 7 puncte (38-31). Mult mai motivați la revenirea pe teren, baschetbaliștii de la CSM aproape au întors rezultatul în sfertul trei și, în ultimele 10 minute s-a intrat la scorul de 51-49 în favoarea clujenilor. CSM a forțat și a reușit să treacă în avantaj, scor 62-60, iar finalul a fost decis de posesia mai bună a alb-negrilor. Dykes a punctat pe final din aruncări libere, Richard a ratat ultima aruncare de trei puncte și U-BT a obținut a cincea victorie stagională și a treia consecutivă.

”Ne-am așteptat să fie un meci greu, Oradea traversa o perioadă bună, cu două meciuri bune în cupele europene, plus o victorie acasă destul de clară cu Sibiu. Știam unde venim, în ce sală, știam ce mentalitate are echipa din Oradea față de jocurile cu noi și față de orice joc, practic sunt echipa campioană, vor să își apere blazonul la fiecare meci.

Îmi felicit băieții pentru felul în care s-au luptat, în special în apărare, unde cred eu că am făcut un joc foarte bun, am luat doar 69 de puncte și i-am făcut pe orădeni să arunce de 33 de ori de la trei puncte, ceea ce nu e în jocul lor întotdeauna. Mă bucur că am stat puternici, chiar dacă pe final putea câștiga oricare echipă, s-a decis la o posesie, însă noi am fost cei care în două-trei faze am fost mai puternici, am reușit să ne creăm avantajul de trei puncte care, până la urmă, ne-a adus victoria”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Kyndall Dykes cu 19 puncte și Jason Washburn cu 16 au fost principalii marcatori ai U-BT. Pentru clujeni urmează ”Clasicul Transilvaniei”, în deplasare, cu CSU Sibiu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu