”U” a câștigat, calificarea se joacă la Satu Mare

Foto: Dan Bodea

Vicecampioana sezonului trecut al Ligii Naționale de Baschet Feminin, Universitatea Cluj a câștigam manșa întâi, din primul tur al Cupei României, scor 77-73, cu CSM Satu Mare. Pentru a accede în turneul Final 8, echipa lui Dragan Petricevic are nevoie de un rezultat bun în returul de la Satu Mare programat la sfârșitul acestei săptămâni.

Cu un lot schimbat aproape total, față de campionatul precedent, echipa clujeană a început greu de tot meciul cu CSM, astfel că, echipa vizitatoare a fost la conducere permanent în primul parțial, pe care l-au și câștigat (scor 11-20). Al doilea sfert a fost la discreția fetelor și a antrenorului Universității, Petricevic reușind să-și impună tactica de joc ceea ce a dus la o revenire a ”studentelor” pe tabela de marcaj, scor 32-36, la pauza mare.

Revenirea pe parchet a însemnat un nou parțial câștigat de clujence (21-15), care au preluat, astfel, conducerea și pe tabelă. Ultimul segment al partidei a fost și cel mai echilibrat, ambele combatante încercând să-i dea oponentei lovitura de grație. Întâlnirea s-a terminat în avantajul Universității, la patru puncte diferență, dar adevăratul avantaj îl au sătmărencele în întâlnirea retur de sâmbătă. Cea mai bună marcatoare a echipei pregătită de Dragan Petricevic a fost Leslie Deann Vorpahl cu 21 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu