Transfer / Dulca a semnat cu Swansea

Marco Dulca (foto, al treilea în rândul de sus, de la dreapta la stânga) a semnat pe doi ani cu gruparea din Premiere League, Swansea

Marco Dulca, fiul selecţionerului echipei naţionale de tineret a României, Cristian Dulca, a semnat cu Swansea, club care evoluează în Premiere League (primul eşalon valoric al Angliei). Format la grupele de copii şi juniori ale Universitîţii Cluj, Marco evoluează pe postul de mijlocaş şi a susţinut în urmă cu câteva săptămâni un stagiu de pregătire în Ţara Galilor la Swansea.

După ce au analizat perioada petrecută de tânărul clujean în Marea Britanie, oficialii clubului din Premiere League l-au rechemat pe Marco la Swansea pentru a semna un contract valabil pentru următorii doi ani. Vizibil emoţionat pentru realizarea fiului său, fostul internaţional al României, Cristian Dulca a declarat:

„Într-o perioadă în care fotbaliştii români ajung doar prin China, sau cel mult în Turcia, este o mare realizare faptul că Marco a semnat cu un club din Anglia. Mă încearcă o mulţime de sentimente, de la mândrie, la emoţii, dar categoric sunt mândru de fiul meu. Pentru el este un pas uriaş.

Nici nu are rost să vorbim ce condiţii de pregătire va avea la Swansea comparativ cu cele din România. De acum încolo depinde numai de Marco dacă va avea puterea, de caracter în primul rând, să profite de această şansă. Mi-ar plăcea ca într-o zi să îl pot antrena la lotul naţional al României”, a spus selecţionerul Cristian Dulca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu