Teodora, regina Regelui Fotbal! Alți doi jucători și un oficial clujean au fost și ei premiați la Gala Fotbalului Românesc

Foto: Dan Bodea

Teodora Meluță a fost desemnată, la începutul acestei săptămâni, „Cea mai bună jucătoare de fotbal”. Fundașul echipei ”U” Olimpia Cluj și al naționalei de fotbal feminin a României a fost premiată în cadrul Galei Fotbalului Românesc, eveniment organizat de Clubul Sportiv al Jurnaliștilor din țara noastră. În vârstă de 20 de ani, Teodora a fost omagiată pentru al doilea an consecutiv, același premiu fiindu-i acordat și anul trecut. Ciprian deac, Billel Omrani și Marian Copilu, toți de la CFR, au fost și ei premiați în cadrul Galei Fotbalului Românesc 2019.

Pur și simplu cea mai bună
Aflat încă la un nivel de popularitate destul de scăzut, fotbalul feminin se dezvoltă continuu. Unele echipe apar și dispar, dar Clujul rămâne capitala fotbalului feminin. ”U” Olimpia Cluj este campioana en-titre, iar Teodora Meluță este regina „Regelui Fotbal”. Pentru fundașul campioanei ”U” Olimpia Cluj și al echipei naționale, gala din acest an a însemnat o reconfirmare a valorii. Teodora Meluță a fost desemnată și în urmă cu un an „Cea mai bună fotbalistă” în 2018.

Născută la București, Teodora s-a apucat de fotbal la 9 ani și până la 14 ani a jucat și s-a antrenat numai alături de băieți. În urmă cu șase ani a fost transferat la Olimpia Cluj și de atunci cariera ei s-a împlinit. În martie 2015, pe când avea doar 15 ani, Teodora a debutat în echipa națională a României, fiind cea mai tânără jucătoare care a îmbrăcat tricoul primei reprezentative.

sursa foto: arhiva personală

„În România este destul de greu pentru o fată să practice fotbalul. Încă mai există oameni care văd fetele la cratiță și nu bătând mingea, dar eu merg înainte. Iubesc fotbalul și iubesc ceea ce fac”, spune Teodora. De-a lungul anilor alte trei fotbaliste de la ”U” Olimpia Cluj au mai cucerit titlul de „Fotbalista anului”. Este vorba despre Ștefania Vătafu (de două ori), Ioana Bortan și Andreea Voicu.

Și CFR are trei premianți
În cadrul evenimentului de la București, campioana Ligii 1, CFR, a mai pus mâna pe trei trofee. Ciprian Deac a fost desemnat „Mijlocașul anului”, iar Billel Omrani „Stranierul anului”. Deac are 33 de ani, este component al echipei naționale a României și are nu mai puțin de 11 trofee cucerite în tricoul feroviarilor (4 titluri de campion – 2008, 2010, 2017 și 2018, 3 Cupe – 2008, 2009 și 2010, 3 Supercupe – 2009, 2010 și 2018, și o Cupă a Germaniei, în 2011 cu Schalke 04).

Abdel Slem Billel Omrani are 26 de ani, evoluează la CFR din 2016 și și-a trecut în palmares două titluri de campion al Ligii 1 și a cucerit Supercupa în 2018. Cel de al treilea premiant din tabăra feroviară a fost Marian Copilu, desemnat „Cel mai bun conducător de club”.

Lista premiilor acordate la Gala Fotbalului Românesc 2019
Antrenorul anului – Răzvan Lucescu
Fotbalistul anului – George Pușcaș
Portarul anului – Ionuț Radu
Fundașul anului – Cristi Manea
Mijlocașul anului – Ciprian Deac
Atacantul anului – George Pușcaș
Stranierul anului – Billel Omrani
Cel mai bun tânăr antrenor al anului – Valentin Mihăilă
Performanța anului în fotbal – Mirel Rădoi

Cel mai bun marcator – Claudiu Keşeru
Cel mai bun jucător de futsal – Felipe Oliveira
Cea mai bună jucătoare de fotbal – Teodora Meluţă
Premiu de excelenţă în arbitraj – George Ionescu
Premiu de excelenţă pentru întreaga activitate – Ioan Andone
Premiu de excelenţă pentru întreaga activitate – Ion Vlădoiu
Premiu special pentru cariera sportivă – Marian Drăgulescu
Cel mai bun arbitru – Ovidiu Hațegan
Cel mai bun conducător de club – Marius Copilu
Cea mai mare ascensiune – Denis Ciobotariu

4 jucătoare de la ”U” Olimpia Cluj au fost desemnate de-a lungul anilor „Fotbalista anului”: Ștefania Vătafu (de două ori), Ioana Bortan, Andreea Voicu și Teodora Meluță

Distribuie:

Postaţi un comentariu