Teodora Albon, a șasea-n lume

Arbitrul clujean de fotbal Teodora Albon a terminat anul 2016 pe poziția a șasea în clasamentul celor mai buni arbitri de fotbal feminin din lume. Topul a fost stabilit de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (FIISF), care la desemnat-o pe unguroaica Kulciar Katalin drept cel mai bun arbitru de fotbal feminin, în 2016. Kulciar a cumulat 58 de puncte, în ierarhia FIISF.

Teodora este arbitru pe lista FIFA a României încă din 2003, iar în 2013 a oficiat la centru finala Ligii Campionilor (fotbal feminin), dintre Wolfsburg și Lyon, după ce, cu un an înainte semifinala dintre Lyon și Postdam, în cea mai importantă competiție intercluburi din fotbalul feminin. În 2015, clujeanca a fost desemnată să arbitreze mai multe partide la Cupa Mondială de fotbal feminin din Canada, iar potrivit comentatorilor Eurosport, Teodora a avut cel mai bun arbitraj de la turneul final al FIFA Women’s World Cup 2015.

Anul acesta Teodora Albon a condus la centru meciul de deschidere al turneului feminin de la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu