Tenis / Nu e Halep, e Tecău

România dă liderul mondial în tenis! Horia Tecău va încheia anul 2015 în fotoliul de lider al topului mondial al jucătorilor de tenis de câmp, în proba de dublu. Sportivul român, alături de partenerul său de întrecere Jean Julien Rojer au câştigat, sâmbătă, meciul contra fraţilor Bob și Mike Bryan, scor 6-4, 6-4, în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, iar succesul le garantează celor doi poziția numărul 1 în clasamentul mondial al anului.

Aceasta a fost prima victorie a perechii Tecău/Rojer în fața americanilor care au dominat tenisul mondial la nivel de perechi, în ultimii 10 ani. Practic, din 2005 încoace doar de două ori frații Bryan au terminat pe altă poziție, decât locul întâi, anul competițional. În 2008 Daniel Nestor şi Nenad Zimonjic au fost liderii mondiali, iar în acest an Bob și Myke au trebuit să se recunoască învinși de Horia Tecău și Jean Julien Rojer.

42 de ani au trecut de când un român nu s-a mai aflat la finalul unui an pe prima poziţie în clasamentul ATP. Ilie Năstase încheia anul 1973 ca lider în proba de simplu. Tecău şi Rojer care au triumfat în acest an şi în turneul de la Wimbledon, vor înfrunta, duminică, în finala Turneului Campionilor de la Londra perechea Florin Mergea şi Rohan Bopanna.

Distribuie:

Postaţi un comentariu