Tenis / Irina Begu a pierdut finala de la Moscova

Irina Begu a avut o evoluție curajoasă la turneul de la Moscova, dar a cedat în finala în fața favoritei gazdelor, Anastasia Pavliucenkova, scor 4-6, 7-5, 1-6

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a pierdut, duminică, finala turneului WTA de la Moscova. Begu a fost învinsă în trei seturi de rusoaica Anastasia Pavliucenkova, cap de serie numărul 6 la această competiţie din categoria Premier. Favorita gazdelor Anastasia Pavliucenkova a început bine finala împotriva Irinei Begu și și-a adjudecat primul set cu scorul de 6-4.

Românca a revenit în actul secund și a trimis meciul în decisiv, după ce a câștigat setul doi cu 7-5. N-a mai avut forță să facă față asaltului jucătoarei din Rusia care s-a impus fără probleme cu 6-1 în setul trei și a cucerit al șaptelea titlu WTA din carieră. Irina Begu, locul 61 în ierarhia mondială a jucătoarelor de tenis, are un singur succes în circuitul profesionist de tenis, în 2012 românca reușind să se impună la Taşkent, în Uzbekistan.

Pentru evoluția sa din cadrul turneului de la Moscova, dotat cu premii în valoare totală de 710.000 de dolari, Irina Begu a fost recompensată cu un cec de 64.000 dolari şi 305 puncte WTA. Începând de săptămâna viitoare, Begu va intra între primele 50 de jucătoare de tenis din lume. Anul trecut turneul de la Moscova a fost câștigat de Simona Halep care a învins-o în ultimul act pe australianca Samantha Stosur.

Distribuie:

Postaţi un comentariu