Sponsor nou, cantonament în Turcia, să vină victoria!

Universitatea Cluj joacă, joi, ultimul meci al anului, în faţa propriilor suporteri / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj întâlneşte, joi, Oţelul Galaţi, în ultimul meci din 2013, programat în cadrul etapei a XIX-a din Liga I de fotbal. Ultimele zile au fost cu adevărat prolifice pentru conducătorii clubului universitar care au reuşit să atragă un nou sponsor lângă echipă, au fixat programul de pregătire pentru prima parte a anului viitor, singurul lucru care lipseşte “şepcilor roşii” pentru a avea o iarnă liniştită este victoria în partida cu gruparea dunăreană.
Pot ierna pe 14
În funcţie de jocul rezultatelor, dar şi de ceea ce vor reuşi “studenţii” în meciul cu Oţelul, clujenii pot termina anul 2013 pe poziţia a 14-a, prima peste linia de clasament a locurilor care duc spre liga secundă. Un succes în jocul cu echipa din Galaţi le-ar aduce alb-negrilor încă trei puncte şi, cu cele posibile 16 puncte ar putea face saltul în clasament, dacă, FC Braşov nu câştigă la Năvodari în confruntarea cu Săgeata.

Cele trei victorii legate pe teren propriu, înaintea delasărilor de la pandurii şi Petrolul, îi dau încredere tehnicianului Mihai Teja care aşteaptă o ultimă victorie de la echipa sa pentru a avea sărbători liniştite.

“Nu ştiu dacă o victorie cu Oţelul ne-ar duce pe un loc neretrogradabil, depinde şi de celelalte rezultate ale etapei, dar am avea sărbători mai liniştite dacă vom învinge Oţelul Galaţi. Trebuie să fim însă conştienţi că Oţelul vine după o victorie care le-a dat încredere, iar jucătorii au alt moral înaintea partidei cu Universitatea. Oţelul este o echipă puternică şi va trebui să fim concentraţi, să nu le dăm ocazia să se apropie prea mult de poarta noastră. Au jucători masivi care pot fi periculoşi la fazele fixe, dar noi trebuie să ne concretizăm ocaziile pe care ni le vom crea, să nu repetăm greşelile din meciul cu Pandurii spre exemplu”, a declarat Mihai Teja.

Sponsor nou şi cantonament în Turcia
Imediat după meciul cu Oţelul fotbaliştii Universităţii Cluj vor intra în vacanţă, de unde vor reveni în data de 10 ianuarie, conform programului stabilit de conducerea clubului. Până să-şi ia liber de sărbători noul preşedinte al “şepcilor roşii”, Vlad Munteanu, a semnat un contract de sponsorizare cu o firmă de brokeraj, valabil pentru o jumătate de sezon, care va apărea pe echipa mentul de joc încă de la meciul cu Oţelul.

“Pentru moment este foarte bine că această compania a semnat cu noi, dar pe viitor sunt convins că vor veni şi alţi sponsori lângă echipă, trebuie doar să avem continuitate şi să obţinem rezultate care să-i convingă pe potenţialii noştrii finanţatori să se alăture acestui proiect. Brandul <U> nu mai re nevoie de nicio prezentare, dar e nevoie de victorii şi rezultate pozitive pentru a-i convinge pe oameni să susţină activitatea clubului”, a spus Vlad Munteanu.

Oficialul grupării universitare a anunţat că echipa va petrece aproximativ trei săptămâni în Turcia, la începutul anului viitor, acolo urmând să se deruleze stagiul de pregătire dinintea reluării campionatului. Deocamdată nu au fost stabiliţi adversarii pe care Universitatea îi va întâlni în meciurile test din Antalya.

„Vom încerca să găsim adversari puternici pentru că echipa trebuie să se obişnuiască să joace la cel mai înalt nivel. Sigur că vor fi şi adversari să-i numim accesibili pentru anumite momente ale perioadei de pregătire dar, în principiu îmi doresc echipe puternice pentru jocurile de verificare din Turcia”, a explicat Munteanu.

„U” Cluj întâlneşte, joi seară, de la ora 18.00, pe Oţelul Galaţi, în ultima partidă oficială din 2013. La acest meci peluza populată de obicei de galeria Universităţii va fi închisă, LPF sancţionând clubul clujean pentru că fanii a aprins torţe la meciul cu FC Braşov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu