Specialiștii FIBA vin la Cluj pentru a evalua orașul în vederea organizării unei grupe a Eurobasket 2017

Foto: Dan Bodea
Federația Române de Baschet a depus la începutul lunii noiembrie dosarul de candidatură pentru organizarea unei grupe a turneului final al Campionatului European de Baschet Masculin care va avea loc în 2017, iar orașul propus pentru a găzdui meciuri este Cluj-Napoca. România se află în competiție cu orașe din Turcia, Polonia, Finlanda și Israel, iar în acest weekend mai mulți specialiști ai FIBA vor veni la Cluj pentru a evalua condițiile pe care le oferă Sala Polivalentă, dar și interesul pe care îl au clujenii față de baschet.
Meciul de baschet feminin dintre România și Bosnia&Herțegovina, care se va disputa sâmbătă, 21 noiembrie la ora 19 în Sala Polivalentă va fi nu doar o ocazie pentru publicul clujean de a vedea la treabă „tricolorele” în lupta pentru obținerea calificarea la Eurobasket 2017, ci și un test pentru Federația Română de Baschet. O echipă de specialiști din partea FIBA va fi prezentă la Cluj și va evalua Sala Polivalentă dar și orașul, în contextul în care FRBaschet a propus Clujul ca gazdă pentru găzduirea meciurilor din cadrului unei grupe a europeanului de baschet masculin din 2017.
„Așa cum știți, am depus candidatura pentru europeanul de baschet masculin, și sâmbătă, în timpul meciului, vom avea o vizită din partea FIBA care vor evalua orașul, oportunitățile de cazare, atracția pe care baschetul o are asupra clujenilor și multe altele. Invit toți iubitorii de sport sa ni se alăture la sală și să vadă o echipă de baschet frumoasă, care promite”, a explicat Horia Păun, președintele FRBaschet.
Prețurile mici comparativ cu alte orașe, dar și faptul că Clujul este un oraș sigur sunt două dintre atuurile pe care Horia Păun este de părere că le are România în această competiție.
„La Cluj sunt facilități extraordinare, dar noi marșăm pe siguranța pe care orașul o oferă deoarece cred că, în lumina ultimelor evenimente din Europa, lumea va gândi cu sufletul. În plus, Clujul este oraș universitar și are prețuri foarte mici în comparație cu Finlanda, de exemplu. Avem aici restaurante, hoteluri, facilități, cultură și lumea trebuie să știe asta”, a mai explicat el.
Citește și:
Distribuie:

Postaţi un comentariu