Simona Halep: „Sunt la Cluj pentru România”

Simona Halep a amânat o intervenţie chirurgicală pentru a juca la Cluj, pentru România / Foto: Dan Bodea

Simona Halep a înlăturat orice suspiciuni legate de prezența ei la Cluj, pentru disputa cu reprezentativa Cehiei din sferturile Fed Cup. A treia jucătoare a lumii s-a antrenat normal în ultimele zile, pe suprafața de joc montată în Sala Polivalentă și așteaptă cu încredere duelurile cu Petra Kvitova și Karolina Pliskova. Deşi iniţial anunţase că trebuie să se opereze, vedeta echipei României a decis să amâne intervenția chirugicală pentru a fi în teren în disputa cu Cehia, deținătoarea trofeului.

„Întotdeauna mi-a plăcut să joc pentru țară. Nu este ușor, e diferit față de turneele individuale. Nu m-am simțit bine în ultima perioadă, am avut ceva probleme de sănătate. Medicul m-a sfătuit să mă operez, dar pentru că nu era foarte urgent, am decis să joc la Cluj. Mă bucur că sunt prezentă aici alături de fete, mă bucur să fac parte din această echipă, sper să dau tot ce pot, sper să fiu bine pregătită sâmbătă și să câștig. Asta îmi doresc cel mai mult”, a declarat Halep la conferinţa de presă premergătoare meciului.

Ca un preambul al întâlnirii de la sfârșitul acestei săptămâni, Simona Halep a lansat un prim avertisment către cehoaice, învingând-o în sferturile de finală ale turneului de la Sydney pe Karolina Pliskova, a doua jucătoare ca valoare din naționala Cehiei. Românca mai are în palmares victorii și în fața Petrei Kvitova, vedeta Cehiei. ”E un avantaj că am jucat contra lor și că am și câștigat tot timpul, dar în Fed Cup e mereu diferit. De fapt, fiecare meci e diferit, chiar și la turneele individuale.

Eu îmi doresc mult să câștig și de data aceasta, dar nu va fi ușor. O să am publicul alături, o să am foarte mulți români care să ne susțină, care să mă susțină. Sper să am puterea necesară să câștig meciurile și să ajut echipa. Dar nu va fi ușor, știu că sunt adversare puternice, sunt în top și au multă experiență și ele, în Fed Cup au foarte multă experiență, au câștigat de foarte multe ori trofeul, așa că vom vedea sâmbătă și duminică dacă voi fi în stare să câștig”, a mai spus Halep.

Întâlnirea dintre România şi Cehia va avea loc în zilele 6 şi 7 (sâmbătă şi duminică), februarie 2016, în Sala Polivelentă din Cluj-Napoca. Partida se va desfăşura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa sâmbătă (6 februarie), iar duminică (7 februarie) celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu (în funcție de rezultat).

Distribuie:

Postaţi un comentariu