Săptămâna națională. Să li se cânte imnul!

Foto: Dan Bodea

Aproximativ 10.000 de suporteri vor asista la amicalul dintre primele reprezentative de fotbal ale României și Turciei programat, joi, 9 noiembrie, pe arena Dr Constantin Rădulescu. În ediția tipărită, ce va apărea în ziua meciului, Transilvania Reporter va prezenta o serie de cifre istorice care demonstrează că fotbalul și fotbaliștii clujeni au avut un rol foarte important în dezvoltarea și evoluția sportului rege în țara noastră. Dacă vor juca în meciul test contra Turciei lui Mircea Lucescu, CFR-iștii Ciprian Deac și Ovidiu Hoban se vor alătura unui grup restrâns de fotbaliști legitimați la cluburi clujene cărora li s-a intonat imnul național al României pe stadioane din Cluj.

Primii au fost Aurel Guga (”U” Cluj), Elemer Hirsch (Club Atletic Cluj) și Dezideriu Jacobi (Haggibor Cluj), jucători selecționați de antrenorul clujean al naționalei, Teofil Morariu, într-un meci pierdut de ”Tricolori” cu 0-6 în fața Cehoslovaciei. Amicalul cu pricina s-a disputat la data de 1 iulie 1923 pe stadionul din Parcul Mare din Cluj. Și Răzvan Cociș, internațional clujean crescut la Universitatea, a jucat într-un meci al naționalei României pe un stadion din Cluj, în înfrângerea, scor 0-3 cu Lituania. Meciul s-a disputat pe stadionul dr. Constantin Rădulescu, în 6 septembrie 2008, în debutul preliminariilor pentru CM din 2010.

Mai sunt bilete
Federația Română de Fotbal a pus în vânzare un număr de 14.000 de bilete pentru meciul dintre România și Turcia. Până marți în jur de 10.000 de tichete erau achiziționate, astfel că, alte aproximativ 4.000 își așteaptă cumpărătorii. Biletele costă între 20 de lei, la peluze şi 50 de lei la cele două tribune. Tichetele disponibile mai pot fi cumpărate atât de pe bilete.frf.ro și de pe bilete.ro, cât și de la casele de bilete ale stadionului din Gruia. Meciul România-Turcia se va disputa joi, de la ora 20:15.

Distribuie:

Postaţi un comentariu