Săptămâna națională! Logo aniversar pe echipamentul ”Tricolorilor”

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa națională de fotbal a României va evolua, joi, în amicalul contra Turciei în noul echipament de joc, pe care este inscripționat și noul logo. De altfel, veți descoperi în ediția de joi, 9 noiembrie a săptămânalului Transilvania Reporter că fotbalul și fotbaliștii clujeni au avut un rol foarte important în dezvoltarea și evoluția sportului rege în țara noastră. Revenind la premiera de la Cluj, noua identitate a echipei naționale este transpusă într-un echipament sportiv modern și inovativ, pe care tricolorii îl vor purta de acum înainte. 

Sursa foto: frf.ro

Noul blazon sub care vor lupta de acum jucătorii primei reprezentative cuprinde o reinterpretare modernă a stemei naționale și simbolurile adaptate ale celor cinci provincii românești concentrate în jurul unui pentagon asemănător celui de pe mingile de fotbal. Alegerea noului blazon nu este întâmplătoare. Federația Română de Fotbal a avut această inițiativă pentru a onora și celebra centenarul Marii Uniri, eveniment care va avea loc anul viitor, dar și pentru aniversarea a 95 de ani de la înființarea federației române de profil.

Ai noștri și ai lor
După primele meciuri în calitate de selecționer Cosmin Contra stă bine în cifre. Are deja o victorie (3-1 cu Kazahstan) și un egal în Danemarca, în ultimele două meciuri ale ”Tricolorilor” în campania de calificare (ratată), pentru Cupa Mondială din 2018. Pentru amicalul cu ”profesorul” Mircea Lucescu, selecționerul României a convocat nu mai puțin de 30 de jucători, dar au rămas 29, după ce Bogdan stancu nu a putut fi recuperat.

Dintre jucătorii selecționați nu lipsesc CFR-iștii Ovidiu Hoban și Ciprian Deac, doi dintre fotbaliștii cei mai în formă ai momentului. Portari: Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon, Bogdan Lobonț, Florin Niță. Fundași: Mihai Bălașa, Cosmin Moți, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore, Cristian Săpunaru, Alin Toșca, Nicușor Bancu, Cristian Ganea. Mijlocași: Sergiu Hanca, Răzvan Marin, Eric Bicfalvi, Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu, Gheorghe Grozav, Gabriel Torje, Ciprian Deac, Alexandru Băluță, Florin Tănase, Constantin Budescu. Atacanți: Florin Andone, Claudiu Keșeru, Denis Alibec, George Țucudean.

De partea cealaltă, Mircea Lucescu a răspuns cu un lot din care fac parte fotbaliști care vin de la cluburi legendare ale Europei, Ömer Toprak (Borussia Dortmund), Cengiz Ünder (AS Roma), sau Hakan Çalhanoğlu (AC Milan). Lotul Turciei: portari – Harun Tekin, Okan Kocuk, Volkan Babacan. Fundasi – Kaan Ayhan, Ozan Tufan, Çağlar Söyüncü, Erol Erdal Alkan, Ömer Toprak, Serdar Aziz, Uğur Demirok, Atila Turan, İsmail Köybası. Mijlocasi – Cengiz Ünder, Deniz Türüç, Emre Mor, Oğuzhan Özyakup, Yusuf Yazıcı, Selçuk İnan, Okay Yokuslu, Emre Akbaba, Yunus Mallı, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, Tolga Ciğerci. Atacanti – Cenk Tosun, Enes Ünal.

Distribuie:

Postaţi un comentariu