Rugby / ”U” Cluj a obținut prima victorie

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de rugby Universitatea Cluj a învins, sâmbătă, formația Dinamo București, scor 26-15, în prima manșă a meciului pentru locurile 5-6 ale ediției 2015 a SuperLigii Naționale. Universitarii au obținut astfel primul succes stagional au luat o opțiune importantă pentru ocuparea pozitiei a cincea la finalul actualului campionat. Clujenii au dominat prima parte a întâlnirii dar fără să reușească să înscrie puncte, iar scorul a fost deschis de Tudorel Bratu dintr-o lovitură de pedeapsa.

Alb-negrii au ripostat imediat și  Taniela Halafifi a reuşit să culce balonul în terenul de ţintă advers. Eseul nu a fost însă, transformat de Ovidiu Melniciuc. Tot ardeenii au continuat să pună presiune pe dinamovişti şi în minutele ce au urmat şi, după un mol de margine, Paul Petucher a marcat cel de-al doilea eseu al lui ”U”, iar Ovidiu Melniciuc şi-a trecut în cont, până la pauză, transformarea şi o lovitură de pedeapsă (15-3). Dinamo a încercat să revină în joc şi au reuşit să reducă diferenţa graţie eseului marcat de Fili Lomani.

Tudorel Bratu a ratat la rândul său transformarea. În repriza a doua Dinamo a continuat să presteze un joc bun şi i-au împins pe clujeni la cinci metri de propriul teren de ţintă, dar gazdele s-au apărat excelent. Ovidiu Melniciuc a marcat din nou din lovitură de pedepsă, iar în minutul 63 Universitatea Cluj s-a desprins decisiv în urma unei acţiuni în forţă a lui Melniciuc care a evitat câteva placaje şi a marcat un nou eseu pentru ”U” ducând scorul la 23-8. Ionuţ Mazăre a ratat şi el transformarea încercării.

A urmat un nou eseu al dinamoviştilor şi transformarea lui Tudorel Bratu. Ultimele puncte ale partidei au fost puse pe tabelă de Ovidiu Melniciuc din lovitură de pedeapsă. Rugbystul Universităţii Cluj a fost declarat de altfel, cel mai bun om al meciului. Universitatea Cluj s-a impus la o diferenţă de nouă puncte (26-15) şi porneşte cu prima şansă la ocuparea poziţiei a cincea în SuperLigă. Manşa retur va avea loc, sâmbătă, 21 noiembrie, pe stadionul Florea Dumitrache din Bucureşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu