RUGBY/ Meciul campioanelor în SuperLiga Națională

Ultimele două campioane ale României la rugby, CSM Știința Baia Mare și RCM Timișoara, se întâlnesc, sâmbătă, 31 august, pe terenul maramureșenilor, într-un meci din cadrul etapei a V-a din faza play-off a SuperLigii Naționale.

Înfruntare capitală pentru ”Zimbri”

Semifinala pe teren propriu depinde de rezultatul de sâmbătă. CSM Ştiinţa Baia Mare îşi va decide soarta la sfârșitul partidei cu RCM Timișoara. Elevii lui Eugen Apjok şi Vasile Lucaci trebuie să câştige partida cu bănățenii fostului castigator a Cupei Mondiale, Chester Williams, pentru a mai spera la un locul 2. O eventuală înfrângere ar diminua şansele zimbrilor, având în vedere că în ultima etapă, principala lor contracandidată, Steaua, va juca în deplasare la Timişoara, iar campionii en-titre vor putea face jocurile cum doresc ei şi îşi vor putea alege, chiar dacă doar teoretic, adversarul din finală. La finele play-off-ului, semifinalele se vor disputa prin împereche, locul 1 cu locul 4 şi locul 2 cu locul 3, meciurile urmând a se juca pe terenul echipei mai bine clasate. Pentru a evita o semifinală pe terenul Stelei, care ar putea fi similară cu ratarea finalei, rugbiştii băimăreni sunt obligați să obţină Victoria în meciul împotriva campionilor României.

”Timişoara este cea mai puternică echipă şi poate este momentul să conştientizăm că numai jucând într-un sistem şi respectându-l vom reuşi să învingem. Sunt convins că băieţii vor încerca să facă lucrurile cât mai bine. E important ca atunci când avem balonul să fim concentraţi, să avem răbdare pentru că va veni şi greşeala adversarului şi vom marca puncte”, crede antrenorul ”zimbrilor”, Eugen Apjok.

Tehnicianul Științei a fost completat de secundul său, acesta din urmă fiind convins că doar unitatea grupului poate aduce succesul atât de mult așteptat. ” Cred că putem câştiga acest meci doar prin determinare și unitate. Nu avem voie să greşim, pentru că timişorenii vor specula orice eroare”, a spus secundul Vasile Lucaci.

Băimărenii au în continuare mari provbleme de efectiv. Astfel, staff-ul tehnic al vicecampioanei nu va putea conta pe serviciile lui Neaşcu, Ionuţ Botezatu, Pop şi Tamba, toţi fiind accidentaţi.

Cine prinde locul 2?

Lupta pentru locul 2, ultimul care asigură o semifinală pe teren propriu, se dă între Baia Mare şi Steaua. Cele două echipe vor avea aceeaşi adversari în ultimele două etape. Astfel, “zimbri” trebuie să joace acasă cu Timişoara şi în deplasare la Farul Constanţa, în timp ce roş-albaştri vor evolua pe teren propriu cu dobrogenii, iar mai apoi, în ultima rundă, în deplasare la campioana en-titre. În acest sezon, băimărenii au pierdut patru meciuri. În sezonul regulat, elevii lui Apjok au fost învinşi în deplasarea de la RCMUV Timişoara cu 10-12, iar mai apoi de Steaua cu 13-15, însă în ambele partide puteau obţine o remiză, dacă nu ratau de fiecare data transformarea unui eseu pe final de meci. Celelalte două înfrângeri ale băimărenilor s-au înregistrat în play-off la Timişoara, cu 6-26, iar săptămâna trecută, în deplasarea de la Steaua, cu 11-16. De partea cealaltă, Steaua a reuşit performanţa de a învinge campioana în sezonul regulat, dar mai apoi a pierdut categoric două meciuri la Baia Mare, precum şi partida de la Timişoara. În acest moment, cele două echipe sunt la egalitate de puncte, 10, însă băimărenii au avantajul victoriei directe, pentru că au pierdut la Bucureşti la o diferenţă de 5 puncte, dar au câştigat cu un avans de 6 puncte, scor 25-19.

Distribuie:

Postaţi un comentariu