Rugbistul Dimofte, cucerit de Cluj

Ionuţ Dimofte vrea să se stabilească la Cluj/ Foto: frr.ro

Internaţionalul român nu regretă venirea la Cluj, oraş care l-a fermecat. Rugbistul de 28 de ani intenţionează să se stabilească în oraşul de pe Malul Someşului şi să cucerească o medalie cu gruparea clujeană.

Ionuţ, eşti multiplu campion cu Baia Mare, Steaua şi Arad. De ce ai ales să vii tocmai la Cluj?

Sunt bucuros şi foarte fericit că m-am transferat la Cluj, un oraş frumos, cu oameni călduroşi. Aici sunt multe persoane care îmi sunt dragi mie şi familiei mele. Intenţionez să mă stabilesc aici împreună cu familia mea. Un alt motiv pentru care am ales să vin la Cluj este proiectul clubului, unul ambiţios.

Ce planuri ţi-ai propus la noua ta echipă?

Sper să formăm o echipă omogenă, competitivă, care să se bată la titlu. Obiectivul din acest an e unul realizabil. E important că din sezonul viitor avem obiective mult mai îndrăzneţe. Trebuie să încercăm, cu paşi mici, să readucem clubul Universitatea acolo unde îi este locul: în fruntea rugby-ului românesc. Este păcat ca un oraş mare precum Clujul să nu aibă o echipă de rugby care să se bată de la egal la egal cu forţele SuperLigii.

Cum ai fost primit de noii tăi colegi?

Cu căldură. Am observat că există mult potenţial la această echipă. Avem calitate şi jucători cu experienţă, valoroşi, precum Săuan sau Podea. În jurul lor pot să crească şi să se formeze rugbişti tineri, de perspectivă. Sunt convins că anul viitor ne vom lupta pentru o medalie.

Experienţa ta poate cântări decisiv în revenirea Universităţii în fruntea rugby-ului românesc?

Nu ştiu dacă decisiv, dar sunt sigur că o să dau randamentul maxim pe teren. Aici mă simt ca acasă, e locul unde îmi doresc să fiu!

Ce a lipsit Universităţii în ultimii ani?

Universitatea a avut mereu jucători valoroşi, însă a lipsit stabilitatea financiară, care există acum. Acest aspect contează mult pentru viitorul unei echipe.

Vei debuta tocmai într-un meci cu Dinamo, echipă pe care „studenţii” nu au mai bătut-o de un deceniu…

Sunt pregătit. Zece ani sunt foarte mulţi, însă presimt că sâmbătă va fi o zi mare pentru noi. Avem o dorinţă imensă de victorie, vom opri acest şir de înfrângeri în faţa lui Dinamo.

Duelurile cu Dinamo au fost mereu aprinse, cu bătăi pe teren. Crezi şi sâmbătă vor exista conflicte între jucători?

Ştiu că meciurile dintre Universitatea şi Dinamo s-au încheiat mai mereu cu o bătaie generală. Am speranţa însă că sâmbătă va fi fair-play pe teren. Trebuie să ne vedem de joc, să ne respectăm adversarii, rugby-ul ar trebui să fie un sport al gentlemenilor, nu al huliganilor.

Ai avut oferte şi de la alte cluburi?

Au existat oferte de la mai multe formaţii, dar recunosc că nu sunt făcut să trăiesc printre străini. Îmi place aerul românesc.

[stextbox id=”custom” caption=”Săuan a refuzat să fie preparator fizic”]

Cristi Săuan a fost retrogradat din funcţia de antrenor al Universităţii. Noul tehnician al clujenilor e Bogdan Cantor, ajutat de Sorin Rus. Conducerea ardeleană i-a propus lui „Soso” postul de preparator fizic, însă fostul internaţional român a refuzat. „Săuan face parte în continuare din proiectul Universităţii, dar în altă poziţie a organigramei. El vrea să mai joace în acest an, după care se va retrage”, a precizat Lorin Cantor, managerul „studenţilor”.

[/stextbox]

„Sunt bucuros şi foarte fericit că m-am transferat la Cluj, un oraş frumos, cu oameni călduroşi. Aici sunt multe persoane care îmi sunt dragi mie şi familiei mele. Intenţionez să mă stabilesc la Cluj, e locul unde îmi doresc să fiu”, Ionuţ Dimofte

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu