România s-a calificat la Campionatul Mondial de tineret cu victorii pe linie

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de tineret a României a câștigat cu scorul de 28-27 în fața Ucrainei, în ultimul meci din cadrul turneului de calificare la turneul final al Campionatului Mondial de Handbal U20, de la Cluj. ”Tricolorele” pregătite de Gheorghe Tadici s-au impus în toate cele trei partide disputate la acest sfârșit de săptămână în Sala Polivalentă Cluj-Napoca și s-au calificat astfel, cu maximum de puncte la turneul final ce va fi găzduit de Ungaria, în perioada 1-15 iulie.

Foto: Dan Bodea

Așa cum o arată și scorul înfruntarea dintre cele două reprezentative de tineret a fost extrem de echilibrată, la pauză cele două echipe fiind la egalitate, scor 16-16. Scenariul s-a respectat și în repriza a doua. Cu 4 puncte după primele două partide României îi era suficient și un rezultat de egalitate, în vreme ce Ucraina avea neapărată nevoie de victorie.

Foto: Dan Bodea

”Tricolorele” au știut să gestioneze mai bine momentele cheie ale întâlnirii și s-au impus la limită. Alături de România, la turneul final din Ungaria s-a calificat și Croația care în ultima zi a turneului a trecut de Georgia. Centrul echipei Universitatea Cluj, Raluca Petruș a făcut din nou o partidă bună și a terminat meciul cu 4 goluri marcate în poarta Ucrainei. În cele trei partide Petruș a marcat în total 11 goluri pentru calificarea României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu