România e la 90 de minute de Euro

Cosmina Dușa (foto, cu numărul 18) a marcat golul victoriei României în fața Ucrainei, în preliminariile Euro 2017 / Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de fotbal a României a învins cu scorul de 2-1 prima reprezentativă a Ucrainei, într-un meci disputat, joi, la Cluj-Napoca. Înfruntarea cu echipa Ucrainei a fost penultima din campania de calificare la Euro 2017, turneu final ce va fi găzduit de Olanda, anul viitor. ”Tricolorele” pregătite de Mirel Albon au avut o evoluție foarte bună în fața adversarelor de pe Arena Dr Constantin Rădulescu și, grație victoriei, și-au asigurat locul 2 în grupa a 3-a de calificare.

Istoria meciului s-a scris încă din primele 15 minute ale înfruntării. România a deschis scorul în minutul 4, prin Havriștiuc. Fundașul central al echipei naționale și a campioanei Olimpia Cluj a marcat cu o lovitură de cap, la un corner executat de Olivia Oprea. În minutul 8 era deja 1-1, după ce Ucraina a egalat prin Ovdiiciuk.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Cosmina Dușa a marcat golul de 2-1 pentru România, în minutul 11 și ”Tricolorele” mai au nevoie de un nou succes pentru a se califica la turneul final din Olanda, fără să mai aștepte celelalte rezultate din preliminarii. În clasament, Franța ocupă primul loc, cu 21 puncte (7 jocuri), urmată de România, 13 puncte (7 j), Ucraina, 13 p (8 j), Grecia, 6 p (7 j), Albania, 0 p (7 j). România va juca ultimul meci din preliminarii marți, cu Grecia, tot la Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu