România a învins Insulele Feroe și e în grafic în preliminariile EURO 2020

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de fotbal a României a spulberat reprezentativa Insulelor Feroe, scor 4-1, în cel de al doilea meci din preliminariile EURO 2020. Susținerea celor 10.000 de fani și schimbările selecționerului Cosmin Contra au fost decisive în înfruntarea cu nordicii. După eșecul din debutul campaniei de calificare (1-2 în Suedia), „Tricolorii” au intrat pe teren deciși să înscrie repede și să-și facă meciul ușor. Entuziasmul românilor nu i-a ajutat în primele minute. Oaspeții au început și ei curajos și, mai bine de 25 de minute au dat senzația că pot să ducă măcar o repriză.

Foto: Dan Bodea

A venit însă, minutul 26, exteriorul lui Stanciu, devierea lui Keșeru și finalizarea simplă, în forță a lui Deac. Fotbalistul redescoperit de Cosmin Contra a marcat al patrulea său gol în tricoul echipei naționale și a dat tonul sărbătorii de pe arena Dr Constantin Rădulescu. Nordicii nici nu au apucat să se repoziționeze pe teren până când Keșeru (min. 29) a dublat avantajul naționalei „Tricolore”. Golgheterul absolut din campionatul Bulgariei a făcut dubla după încă patru minute (min. 33) și a lămurit soarta disputei.

Până la pauză insularii au reușit să reducă din handicap după intervenția neglijentă a lui Moți și penaltiul transformat de Davidsen (min. 40). Stanciu, Pușcaș și Hagi au ratat alte ocazii importante ale României, în repriza a doua. În minutul 63 golgheterul lui Palermo, George Pușcaș a înscris golul serii cu o execuție magnifică de la marginea careului. La 4-1 jocul a mai scăzut din intensitate. Doar Răzvan Marin, proaspăt transferat la Ajax Amsterdam i-a mai dat ceva emoții portarului Nielsen.

Foto: Dan Bodea

Victoria categorică a „Tricolorilor”, coroborată cu egalul dramatic de la Oslo (Norvegia – Suedia 3-3, n.a.), mențin naționala țării noastre la doar un punct în urma Suediei, principala adversară a trupei lui Cosmin Contra în lupta pentru locul 2 al grupei H. Într-un alt meci Spania a învins Malta și are maximum de puncte după două jocuri.

„Aveam nevoie în această seară de jucători pe benzi ofensivi, dar şi de mijlocaşi care intră în interior şi eliberează spaţii. Am jucat cu cu două vârfuri şi, deşi am intrat precipitaţi, am avut apoi limpezime. Băieţii s-au liniştit după ce au dat primul gol, mă bucură atitudinea lor. Au înţeles că trebuie să stăm în jumătatea adversă. A fost o seară bună, mă bucur pentru cei doi atacanţi, că au reuşit să marcheze, dar şi pentru Cipri, care a dat gol la el acasă”, a declarat la finalul partidei selecționerul Cosmin Contra. Următorul meci al României, în preliminariile EURO 2020, este programat pe 7 iunie, în deplasare, cu Norvegia.

Distribuie:

Postaţi un comentariu