Robert Glinţă, peste aşteptări la Rio

Înotătorul clujean Robert Glinţă a terminat pe locul 8 finala probei de 100 metri spate din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Glinţă a terminat cursa cu timpul de 53 de secunde şi 50 de sutimi, rezultat totuşi modest, faţă de cea mai bună performanţă a lui, 50 de secunde şi 77 de sutimi, timp cu care a corectat recodul mondial de juniori, în cadrul Campionatelor Europene de înot în bazin scurt găzduite la finalul anului trecut de Netanya (Israel).

Performanţa întotătorului legitimat la Universitatea Cluj este una deosebită, în condiţile în care sportivul în vârstă de doar 19 ani se pregăteşte în condiţii improprii prentru marea performanţă. De altfel, Robert a fost tentat, în urmă cu un an de zile, să se mute în SUA, pentru a putea să se ridice la nivelul adversarilor.

„Rio este un vis împlinit pentru mine. Am venit aici cu gândul să fac o figură frumoasă, adică cel puţin o semi-finală şi am ajuns până în finală, chiar dacă sunt alții sportivi mai mari și mai buni decât mine. Acum nu mă gândesc la ce va fi pe viitor, dar ştiu că timpul e de partea mea şi de aceea fiecare lucru îl iau pas cu pas”, a declarat Robert Glinţă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu