Revenire pe tatami, cu gândul la JO de la Tokyo

Corina Căprioriu (foto, prima din stânga) este convinsă că a făcut alegerea corectă, revenind în sala de judo / Foto: Dan Bodea

Corina Căprioriu Ștefan, una dintre cele mai titrate sportive ale Clujului după 1990, și-a reluat antrenamentele în sala de judo a Centrului Olimpic de la Cluj, după o întrerupere de un an și jumătate. O întrerupere survenită imediat după participarea, în vara anului 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, când a decis să pună kimono-ul în cui.

Componentă mai mult de un deceniu a lotului olimpic de judo, Corina Căprioriu spune că nu poate renunța la trăirile și emoțiile sportului care i-a adus atâtea satisfacții.

“Am stat 17 ani la lot, dar încă iubesc acest sport și performanța. Iubesc trăirile din timpul competițiilor, îmi place oboseala de după antrenamente. Mi-a fost dor de toate senzațiile astea. După JO de la Rio nu am mai vrut să aud de judo. De fapt, azi e prima oară când am îmbrăcat kimono-ul după un an și jumătate în care nu am făcut nici un antrenament. Am avut o discuție cu soțul meu (n.red – Gheorghiță Ștefan, multiplu campion al României la lupte libere, medaliat cu bronz la JO de la Beijing 2008), care m-a încurajat, spunându-mi, că decât să regret uitându-mă la JO de la Tokyo la televizor, mai bine să mă reapuc și să încerc să ajung acolo. Exact acesta a fost și gândul meu și mi-am zis că mai ușor aș trăi cu un un eșec decât cu un regret”, spune Corina Căprioriu Ștefan, încrezătoare că a făcut alegerea corectă.

“Sunt convinsă sută la sută că nu fac o greșeală. M-am reîntors în sala de judo, pentru JO de la Tokyo. Stau acum mai rău acum cu pregătirea fizică, dar o să trag de mine și o să muncesc. Cred că m-am maturizat și nu o să mai repet greșelile pe care le-am făcut la unele concursuri importante din trecut”, a încheiat, pe un ton optimist, Corina, reluându-și locul pe tatami, alături de celelalte colege de lot, Andreea Chițu, Monica Ungureanu , Alexandra Pop, Loredana Ohâi.

Corina Căprioriu este singura sportivă  legitimată la un club clujean, respectiv, “U”-CSM Cluj, care, după 1990, a câștigat medalii la toate cele trei mari competiții internaționale oficiale: aur la Campionatele Europene (2010, Viena), bronz și argint la Campionatele Mondiale (2011, Paris, respectiv, 2015, Astana/Kazahstan) și argint la Jocurile Olimpice (2012, Londra).

Distribuie:

Postaţi un comentariu