Primul pas spre titlul cinci

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a câștigat primul meci din seria de cinci, a finalei Ligii Naționale de baschet Masculin. ”Colecționarul” de trofee, Mihai Silvășan, și-a aranjat perfect echipa în teren, iar clujenii au dispus cu scorul de 87-85 de Steaua CSM București. În asistența unei săli arhipline și cu câteva sute de susținători pe platoul din fața Sălii Sporturilor, care au urmărit meciul pe un ecran amplasat de organizatori, trupa lui Silvă a început perfect jocul și și-a adjudecat primul sfert cu 26-21.

Și sfertul al doilea s-a desfășurat cam pe aceleași coordonate, cu U-BT mai agresivă și cu Steaua încercând să limiteze proporțiile scorului. Ousmane Barro a fost de neoprit pe faza ofensivă și clujenii s-au distanțat din nou. De partea cealaltă Falker a fost cel care a ținut echipa oaspete în joc. La ultima fază a sfertului doi, Pustozvonov a marcat de trei puncte și U-BT conducea la pauza mare cu 9 puncte avans. În partea secundă a meciului steliștii au revenit puternic în meci și chiar au reușit să restabilească egalitatea pe tabelă, dar Vlad Moldoveanu și Filip Adamovic au restabilit diferența de partea clujenilor.

În ultimele 10 minute Steaua a preluat conducerea, pentru prima dată după foarte multe minute de joc în care U-BT a condus ostilitățile. S-a mers umăr la umră până la final, când învingătoarea a fost decisă de la linia de libere. Ousmane Barro a înscris trei libere din patru, Curry a ratat intenționat ultima aruncare, însă nimeni nu a reușit să intre în posesia mingii până la final și U-BT conduce cu 1-0 în scorul finalei. ”E o victorie foarte importantă, căci cel mai important meci într-o finală e primul, trebuie tratat ca ultimul meci de baschet pe care îl joci, cel mai important meci din cariera ta!

Noi asta am făcut, în momentele grele am rămas tari din punct de vedere mental și noi am fost cei care, chiar dacă epuizați și noi, și ei, ne-am dorit mai mult victoria, am luptat mai mult și am obținut-o. Nu am reușit, însă, absolut nimic, în două zile avem alt meci, trebuie să ne recuperăm fizic în primul rând, pe urmă mental și să abordăm al doilea meci la victorie din nou. Vlad a ieșit la rampă mai ales în sfertul al patrulea, Ouzzy a jucat extraordinar astăzi dar, bineînțeles, l-au ajutat și colegii, a reușit 27 de puncte și 13 recuperări, dar el nu poate singur să își facă aruncările pe teren, doar prin munca lui.

Peste două zile, însă, este alt meci, trebuie să iasă alții la rampă și trebuie să găsim soluții, indiferent de ce zile bune sau proaste avem!”, a spus Mihai Silvășan. Ousmane Barro a fost cel mai bun jucător al partidei cu 27 de puncte marcate, 13 recuperări și o pasă decisivă. Meciul 2 se dispută duminică, 21 mai, cu începere de la ora 19, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu