Prea “mici” pentru Cupa Regelui

Foto: Dan Bodea

A doua etapă a Cupei Regelui la rugby a adus şi al doilea eşec al echipei masculine de rugby Universitatea Cluj. După 13-45 cu CSM Ştiinţa Baia Mare, în etapa inaugurală, alb-negri au suferit cel mai drastic eşec din ultimii ani, sco 7-69, pe terenul campionilor de la Timişoara Saracens. Practic echipa clujean a fost doar un sparring partener pentru rugbyştii din Banat care au dominat întâlnirea de la un capăt la altul, problema învingătoarei nepunându-se niciun moment.

Timişoara Saracens este deţinătoarea tuturor trofeelor interne, astfel că, în meciul cu Universitatea şi-a propus şi stabilirea celui mai mare scor al acestui an, în competiţiile oficiale de rugby. Doar 10 minute au rezistat alb-negrii în faţa campioanei absolute a României, după care bănăţeni au făcut ce au vrut în teren. Calafeteanu și Burcea au înscris primele două eseuri, ambele transformate, iar apoi același Valentin Calafeteanu a fructificat și o lovitură de pedeapsă ducând scorul la 17-0.

Până la pauză au mai înscris Vlăduț Zaharia (eseu netransformat), Jack Umaga şi Brian Sefanaia. După 40 de minute de joc tabela de scor indica un neverosimil 36-0. În actul secund lucrurile au continuat să se înrăutăţească pentru clujeni, care au reuşit totuşi eseul de onoare prin Alexandru Banu, transformat de Ionuţ Mazăre. 69-7 în favoarea celor de la Saracens, fără istoric și fără comentarii.

Timişoara Saracens va debuta peste trei săptămâni în grupele ER Challenge Cup, contra scoţienilor de la Edinburgh Rugby, astfel că meciul cu „U” a fost o repetiţie perfectă pentru ceea ce vor avea de înfruntat bănăţenii în competiţiile continentale intercluburi. Clujenilor aproape că nu li se poate imputa nimic în condiţile în care au înfruntat campioana en-titre, câştigătoarea ultimelor trei ediţii a Cupei României şi a Cupei Regelui, anul trecut.

Distribuie:

Postaţi un comentariu