Potaissa Turda a pierdut manșa întâi în semifinala Ligii Naționale

Foto: Dan Bodea

Handbaliștii de la Potaissa au pierdut cu scorul de 25-26 manșa tur a semifinalei Ligii Naționale, cu Dinamo, și și-au diminuat serios șansele de a accede în ultimul act al întrecerii interne. La capătul unui meci spectaculos clujenii au ratat o aruncare de la 7 metri în ultima secundă a partidei și Dinamo pornește cu prima șansă în returul de la sfârșitul acestei săptămâni, de la București. La fel ca și în meciul disputat în faza sezonului regulat, întâlnirea de la Turda a fost echilibrată.

Dinamo a început mai bine înfruntarea și în câteva rânduri chiar au reușit să se desprindă la două goluri diferență. Trupa lui Horațiu Gal a revenit de fiecare dată, iar la pauză cele două echipe erau la egalitate scor 13-13. În actul secund s-a remarcat portarul Heidariad Saied care, prin intervențiile lui și-a ajutat echipa să se desprindă la cinci goluri diferență, la jumătatea reprizei a doua. Proaspăt calificați în finala Cupei Challenge, clujenii au revenit în joc și au egalat la 24 în minutul 59 și la 25 câteva zeci de secunde mai târziu.

Dinamo a trecut în avantaj (25-26) cu 12 secunde înaintea ultimei sirene însă, Potaissa a obținut o aruncare de la 7 metri și meciul părea să se termine la egalitate. Nu a fost de acord portarul Saied care a parat aruncarea lui Zacaciurin. Cei mai importanți marcatori ai Potaissei au fost Cântec și Szoke, ambii cu câte cinci reușite. Returul se va disputa, duminică, de la ora 16:30, la București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu