Pas cu pas spre titlu

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a mai făcut un pas spre cel de al doilea titlu de campioană a ţării. Trupa lui Mihai Silvăşan a trăit periculos la Craiova şi s-a impus dramatic, într-un final de meci incendiar. Alb-negrii au aplicat o tactică de joc excelentă în primele trei parţiale ale înfruntării, dar au avut 10 minute de coşmar în sfertul al patrulea, pe care l-au cedat cu un incredibil 9-21. Finalul de meci a fost de fapt, aidoma începutului, în care oltenii au luat rapid un avans de cinci puncte, dar ardelenii au ştiut să contracareze elanul gazdelor.

Cu o apărare agresivă şi eficienţă pe faza ofensivăclujenii au întors repede soarta primului sfert, pe care şi l-au adjudecat cu 20-12. Al doilea parţial a fost şi cel mai echilibrat şi a adus încă două puncte în plus pentru U-BT (19-17). Imediat după pauza mare, cele două echipe şi-au dat drumul la joc, fără menajamente, gazdele obligate să încerce să schimbe cursul jocului, clujenii la adăpostul celor nouă puncte, după rimele parţiale. A fost 27-24 pentru U-BT, suficient pentru a atenua dezastrul din ultimul sfert în care craiovenilor le-au ieşit toate schemele.

„Am controlat meciul timp de trei sferturi, însă, din păcate, în ultima perioadă ne-am pierdut concentrarea și nu am luat deciziile cele mai bune. Am grăbit aruncări, am pierdut mingi, nu am oprit contraatacurile gazdelor, ei ne-au dat câteva coșuri ușoare și au prins încredere și erau aproape să ne bată… Mă bucur, însă, că am rămas puternici și când ne conduceau cu trei puncte pe final și am revenit! Trebuie să învățăm din așa ceva, mă bucur că până la urmă am câștigat, dar nu trebuia să ajungem aici!

În ceea ce îl privește pe nou-venitul Kariniauskas, de la el nu aveam pretenții în acest meci, nu avea niciun antrenament făcut cu echipa, a venit de două zile la Cluj, nu știe sistemul de joc, nu știe nimic despre evoluția noastră. Se poate să fi greșit puțin că l-am folosit așa de mult. El este un jucător care o să ne ajute în ultima parte a campionatului, trebuia să ne asigurăm că nu întâmpinăm probleme cu accidentările și, astfel, am luat al șaselea străin. Avem încredere că este ceea ce ne trebuie pentru a fi mai puternici”, a declarat Mihai Silvăşan. Următorul meci al clujenilor va avea loc peste două zile, acasă, în compania formaţiei Phoenix Galaţi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu