Mircea Rusu, bunicul rugby-ului

Fostul rugby-ist Mircea Rusu a fost omagiat cu oacazia aniversării a 80 de ani

Fostul internațional de rugby al României, Mircea Rusu, a fost premiat cu ocazia aniversării a 80 de ani de viață. La eveniment au fost prezenți și câțiva dintre foștii săi colegi și colaboratori din anii 70, între aceștia medicul Traian Scridon și fostul antrenor al echipei ”U” Cluj, Octavian Chiahaia.

 

Conducerea CS Universitatea Cluj și oficialii secției de rugby au organizat un eveniment special cu ocazia împlinirii a 80 de ani de viață a fostului campion al României și al Europei la rugby, Mircea Rusu. Zeci de invitați, între care foști jucători ai echipei universitare, au fost alături  de cel care le-a fost mentor.

 

Cu această ocazie fostului jucător al echipei naționale i-a fost înmânată o plachetă omagială. ”Ăsta este un complot, vă țineți de șotii, ca studenții”, a reacționat Mircea Rusu, în cadrul conferinței de presă. Fostul antrenor a mărturisit că fără rugby, viața sa ar fi fost mai săracă. De numele său se leagă înființarea secțiilor de rugby ale Școlii sportive Viitorul și a Clubului Sportiv Școlar Locomotiva Cluj.

 

Mircea Rusu a contribuit și la înființarea echipei de rugby a Uzinelor 16 Februarie, la care a și jucat până în 1979. A activat ulterior ca antrenor al grupelor de copii și juniori la mai multe cluburi sportive din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu