LNBM / Au vrut să-şi facă singuri cadou

CS „U” Cluj - CSU Ploiești 67-79 (40-35) / Foto: Dan Bodea

Baschetbaliştii de la Universitatea Cluj au pierdut, scor 67-79, meciul cu campioana en-titre CSU Ploieşti, disputat în Sala Sporturilor “Horia Demian”. Victoria, absolut firească a ploieştenilor, a fost obţinută cu mare dificultate, elevii lui Carmin Popa reuşid să facă probabil cel mai bun meci din actuala stagiune. Baschetbaliştii de la Universitatea, singurii care nu au obţinut niciun succes în actualul campionat, s-au autodepăşit în prima jumătate a confruntării, iar la cabine s-a intrat la scorul de 45-40, în favoarea alb-negrilor.

Imaginea tabelei de marcaj a avut darul de a turna plumb în braţele prahovenilor, care au avut nevoie de multă concentrare pentru a putea depăşi momentul de graţie al gazdelor. Întorşi pe parchet, campionii româniei au ales altă partitură tactică şi au întors rezultatul, care putea să se transforme în cea mai mare surpriză din baschetul românesc, din ultimii 25 de ani.

Ploieştenii nu au mai evoluat relaxaţi, ba dimpotrivă au călcat bine pedala de acceleraţie şi, conform calculelor hârtiei, au obţinut un nou succes stagional, ultimul din acest an. Până şi cei mai buni jucători din cewle două tabere au avut cifre asemănătoare la finalul partidei. Chris Cooper de la CSU Ploieşti a reuşit 20 de puncte şi 12 recupărări. Din tabăra gazdelor Brian Burrell a marcat 20 de puncte, a reuşit 8 recuperări şi a dat o pasă decisivă. CS Universitatea rămâne, astfel, fără victorie în actuala ediţie a Ligii Naţionale de Baschet Masculin şi va intra în noul an de pe ultima poziţie a clasamentului.

Urmăriți o galerie foto realizată de Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu