LNBF / ”U” Cluj, neputincioasă la Galaţi

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet CS Universitatea Cluj a fost depăşită categoric de Phoenix Galaţi, scor 71-58, într-un meci din cadrul etapei a XII-a a Ligii Naţionale de Baschet Feminin (LNBF). Pe un trend ascendent, totuşi, după sezoane bune în care echipa universitară se zbătea în subsolul clasamentului, ardelencele au început cum nu se poate mai prost înfruntarea din Sala Sporturilor Dunărea.

Gazdele au avut un prim sfert excelent pe care l-au terminat în avantaj clar (18-12), dar elevele lui Dragan Petricevic şi-au revenit foarte bine în actul secund pe care şi l-au adjudecat cu scorul de 24-22, recuperând astfel, din ecartul de 6 puncte de care au beneficiat gazdele după orimele 10 minute de joc. Şi cel de al treilea parţial a fost controlat de clujence care au intrat în ultimul sfert la doar două puncte în urma celor de la Phoenix (55-53).

Când toată lumea se aştepta ca ardelencele să tureze motoarele, echipa din Galaţi a găsit resursele necesare să facă un joc aproape perfect în apărare, iar pe contraatac au fost suficient de mature să înscrie atunci când aveau mai multă nevoie. Ultimul parţial a fost adjudecat de Phoenix cu 16-5, iar gazdele obţin astfel, o victorie surprinzătoare totuşi. Wilson autoare a 24 de puncte şi Ajanovic cu 18 reuşite au fost principalele marcatoare ale Universităţii Cluj care se menţine pe loc de play-off şi după acest meci.

Universitarele ocupă după 12 partide poziţia a VI-a a clasamentului, cu 18 puncte, şi nu ar trebui, în mod normal, să-şi facă probleme pentru accederea în faza eliminatorie a campionatului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu