Liga2 / ”U” nu moare, și nu renunță

Golgheterul Universităţii Cluj, Octavia Ursu (foto, la minge) şi-a făcut datoria şi la Satu Mare, prin cele două goluri marcate în victoria alb-negrilor cu 3-2 / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a măi făcut o victimă în lupta ei pentru un loc în play-off-ul seriei a II-a a Ligii secunde, dar și în încercarea de a atrage atenția unor posibili investitori. Alb-negrii s-au impus cu scorul de 3-2, în deplasare, pe terenul Olimpiei Stau Mare. După jocul modest din prima etapă a noului an, ”U” Cluj a arătat că are forța necesară să se bată de la egal la egal cu orice echipă din seria a II-a a Ligii 2. La Satu Mare, gazdele și-au arătat intențiile ofensive încă din debutul jocului.

Buhăescu (min. 9) și Onicaș (min.10) l-au pus la încercare pe Bolboașă, a intervenit excelent la prima fază, după care a fost salvat de intervenția lui Șandru. În minutul 20, la capătul unui cotraatac foarte bine gestionat, Ursu deschidea scorul cu un șut din vole, de la marginea careului de 16 metri al gazdelor. Până la pauză golgheterul Universității avea să dubleze avanatjul clujenilor după ce a driblat doi adversari, a pătruns în careu și l-a executat pe portarul Băican cu un șut plasat.

În debutul actului secund gazdele s-au aruncat în atac pentru a reintra în joc, iar Tătaru a redus din diferență în minutul 52. În minutul 63 avea să se producă înlocuirea decisivă. Târnovan a fost înlocuit cu atacantul slovac Vojtuz, un fotbalist care a evoluat în trecut pentru Inter Milano. Mai întâi Olimpia a restabilit egalitatea în minutul 81, dar Vojtuz avea să catapulteze o minge în vinclul porții lui Băican și aduce astfel victoria Universității Cluj în fața Olimpiei, în minutele adiționale ale jocului.

De menționat că slovacul a evoluat primele sale minute în tricoul lui ”U”. Succesul de la Satu Mare îi menține pe fotbaliștii pregătiți de Mihai Teja în preajma locurilor care duc în play-off. ”U” are în acest moment 30 de puncte și ocupă poziția a 8-a, la patru puncte în urma celor de la FC Brașov, echipă clasată pe locul 6, ultimul care dă dreptul de a evolua în play-off.

Distribuie:

Postaţi un comentariu