Liga I / Steaua a plecat, iar, neînvinsă din Gruia

După modelul "pe aici nu se trece" Szukala a închis perfect orice acţiune de poarta a CFR-ului, iar Steaua s-a impus în Gruia, la limită, scor 1-0 / Foto: Dan Bodea

Steaua Bucureşti a păstrat tradiţia ultimilor ani şi a plecat neînvinsă din Gruia, ba chiar cu 3 puncte, asigurate încă din prima repriză, graţie golului superb marcat de Tănase, în minutul 15. Gazdele au avut prima ocazie la poarta lui Arlauskis însă, şutul lui Tade, din afara careului nu s-a materializat în gol pentru trupa lui Vasile Miriuţă.

După această ocazie Steaua a pus stăpânire pe joc şi şi-a creat ocazii importante, Tănase reuşind să deschidă scorul cu un lob frumos peste căpitanul feroviarilor Felgueiras. Prepeliţă de două ori şi din nou Tănase au avut oportunităţi importante de a dubla avantajul Stelei însă, tabela de marcaj a rămas nemodificată.

Negruţ de la CFR a primit direct cartonaş roşu, pe finalul primei reprize. La pauză Steaua conducea în Gruia cu 1-0. A urmat partea a doua în care absenţa unui om din teren s-a resimţit din plin la gazde. CFR a „alergat în gol” la fel ca şi în meciul cu Dinamo Minsk, din Liga Europa. Centralul partidei a împărţit cu generozitate cartonaşe, dar tabela de scor nu a mai fost modificată, iar bucureştenii îşi menţin invincibilitatea în faţa vişiniilor, şi în actuala ediţie de campionat.

Victoria din Gruia le asigură un confort roş-albaştrilor care, alături de Petrolul rămân neînvinşi după trei etape şi, chiar dacă jocul încă nu convinge, Steaua arată că este favorită la câştigarea campionatului şi în acest sezon. Într-o altă partidă a acestei etape, disputată duminică, FC Botoşani a învins Astra Giurgiu, cu scorul de  1-0, singurul gol al meciului fiind marcat de fostul CFR-ist, Paul Batin, în minutul 86. Aceste rezultat este cea mai mare surpriză a începutului de campionat.

Tot duminică, Petrolul s-a impus în deplasare, în partida cu CSMS Iaşi, scor 5-1. Unicul gol al gazdelor a fost reuşit de Weslez, la primul meci de la revenirea în Liga I. Pentru Petrolul au marcat Teixeira, Mutu, Tamuz, de două ori şi Albin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu