Liga I / Clujul poate ”îngropa” ambele echipe din Brașov

Camora și Mugurel Buga ar putea oferii dueluri extrem de interesante în confruntareas FC Brașov - CFR Cluj / Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj întâlnește ambele formații de primă ligă din Brașov, într-un interval de numai cinci zile. Alb-negri primesc, luni seară, vizita Coronei, proaspăt promovată în Liga I și codașa clasamentului cu numai 6 puncte, iar vineri (29 noiembrie) tot pe Cluj Arena vine FC Brașov, formație ce ocupă momentan locul al 15-lea, primul care duce în divizia secundă însă, ”stegarii” au meci acasă cu cealaltă grupare clujeană, CFR. În funcție de rezultatele de luni și de cel de la sfârșitul săptămânii, Clujul poate trimite la retrogradare ambele formații din Brașov.

”U” e pe val, Corona inconstantă
Rezultatele obținute în ultimele meciuri, atât de Universitatea cât și de Corona, arată că cele două formații care se înfruntă în luni seară sunt capabile să lupte până la capăt pentru a rămâne în eșalonul fruntaș al fotbalului din țara noastră.”Studenții” au obținut primul succes stagional în ultimul joc oficial din Liga I, 3-1 cu Viitorul Voluntari, iar Corona a fost egala Stelei (1-1), după care au pierdut derby-ul local în fața celor de la FC. Pentru abmele combatante meciul de la Cluj poate fi decisiv.

„Noi venim după o pauză de două săptămâni și am avut timp să mai reglăm anumite lucruri care nu funcționau foarte bine, mă refer aici la relațiile de joc. Este foarte important pentru noi să obținem o nouă victorie. Am face un pas important în ceea ce privește relansarea noastră în lupta pentru evitarea retrogradării”, a declarat antrenorul Universității, Mihai Teja.

Importanța punctelor puse în joc ”apasă” greu și pe umerii celor de la Corona. Tehnicianul Ionel Gane este și el conștient că doar o victorie în fața universitarilor mai poate ține echipa lui în lupta pentru supraviețuire. „Întâlnim echipa cu care ne batem direct pentru evitarea retrogradării şi cred că formația care va câştiga acest meci va păstra şanse reale de a se salva, cea care pierde se va îngropa şi îi va fi foarte greu să mai iasă de acolo. Din păcate pentru noi, mai mult de patru puncte nu am reuşit să legăm în acest campionat. Trebuie să ne dăm viața pentru cele trei puncte de la Cluj, care sunt capitale pentru noi. Vom miza foarte mult pe atac pentru că nu avem altă şansă pentru a câştiga. Nu mă interesează neapărat să facem un joc frumos, nu mă interesează să facem un joc bun, ci doar să câştigăm”, a spus Gane.
Meciul dintre Universitatea și Corona Brașov se joacă luni, de la ora 18.30, pe Cluj Arena.

CFR poate decide soarta FC-ului din Brașov
Neînvinși de cinci etape în Liga I fotbaliștii de la CFR merg la Brașov deciși să încline balanța în favoarea lor și să-și continue astfel, parcursul bun din ultima vreme. În plus vișinii au de luat o revanșă în fața ”stegarilor” care i-au eliminat din Cupa României. O victorie a CFR-ului pe stadionul Tineretului ar ”afunda” gruparea din Brașov în subsolul clasamentului. Înaintea acestui meci brașovenii sunt pe locul 15 (retrogradabil) cu 13 puncte.

„Nu avem de luat neapărat o revanșă în fața lor, avem de câștigat un meci, pentru că doar campionatul ne-a mai rămas și avem un obiectiv clar definit, să terminăm anul cât mai aproape de podium, dacă nu cumva vom reuși chiar mai mult. Suntem pe un drum bun, echipa a prins din nou curaj, avem jucători de valoare, mai trebuie doar să și demonstrăm aceste lucruri”, a punctat tehnicianul CFR-ului, Petre Grigoraș.
Meciul dintre FC Brașov și CFR Cluj se joacă luni seară, de la ora 19.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu