Liga I / Cu noroc “U” Cluj se întoarce cu punct de la Mediaş

Universitatea au tras de ei la maximum pentru punctul obţinut în deplasarela Gaz Metan Mediaş (1-1) / Foto: Dan Bodea

Primul meci al zilei de sâmbătă, 1 noiembrie, a programat întâlnirea dintre Gaz Metan Mediaş şi Universitatea Cluj, în cadrul etapei a XIII-a a Ligii I. Înfruntarea s-a terminat la egalitate, scor 1-1, dar cu multă şansă pentru “Şepcilor roşii”. Per ansamblu meciul a fost sărac în ocazii clare de gol, fotbaliştii celor două echipe preferând un joc simplu, cu pase scurte, în aşa fel încât să elimine orice greşeală tactică.

Şi totuşi, în minutul 39 Lulaku avea să deschidă scorul tocmai pe fondul neatenţiei în defensivă a clujenilor. La adăpostul avantajului minim, medieşenii au revenit de la cabine alegând acelaşi registru tactic simplist. În rare rânduri alb-negri au privit curajos spre poarta lui Buchta, iar golul egalizator a venit din neşensa lui Creţu de a se afla pe traiectoria mingii ricoşate din bară.

Mengolo scăpase singur spre poartă în minutul 85, dar a tras în portarul gazdelor, din acesta mingea revenind atacantului de la “U” care a trimis în bară, iar din bară mingea l-a lovit pe Creţu şi a intrat în plasă. A fost ultima răbufnire a fotbaliştilor lui George Ogăraru care au preferat pe final de joc să apere rezultatul de egalitate, al doilea consecutiv după ce în etapa trecută Universitatea a remizat pe teren propriu, scor 2-2, cu Viitorul Voluntari.

În urma acestui rezultat “U” Cluj a urcat, temporar, pe poziţia a 12-a a clasamentului, neretrogradabilă, cu 13 puncte, în vreme ce echipa lui Cristian Dulca a coborât o poziţie, până pe 10 şi are 15 puncte. Cealaltă echipă clujeană va evolua, luni, pe teren propriu cu FC Braşov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu