Liga Campionilor, o pălărie prea mare pentru CFR

Foto: Dan Bodea

Revenirea CFR-ului în cupele europene a arătat adevărata poziționare a fotbalului românesc în Europa. CFR a pierdut manșa întâi din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, scor 0-1, cu suedezii de la Malmo FF. Un rezultat just în condițiile în care vișiniii nu au tras nici măcar un șut pe poartă, nu au avut viziune în fața unei echipe rudimentare.

Nordicii au fost mereu primii la minge, au jucat simplu, iar CFR a părut o echipă speriată, care a alergat mult doar ca să lase impresia că poate. Prima oportunitate a apărut în minutul 20, la poarta lui Arlauskis, după un șut a lui Strandberg. Abia în minutul 31 Omrani a reușit să se desprindă din marcaj și a trimis spre buturile nordicilor, mult pe deasupra porții. Strandberg (min.43) a profitat de o indecizie a fundașului de națională, Cristi Manea, dar a încercat o finalizare pretențioasă.

La ultima fază a primei reprize același Strandberg a păcălit defensiva vișinie și a șutat ca la antrenament, pe mijlocul porții, fără vlagă, însă, suficient pentru a marca unicul gol al partidei. Iordănescu a schimbat la pauză. L-a introdus în teren pe Ioniță, dar fotbalistul de un milion de euro și-a arătat limitele. Tot suedezii au fost mai periculoși. Rieks l-a mai pus odată la încercare pe Arlauskis, dar portarul CFR-ului a respins ca la handbal, cu piciorul.

Bătrânul Hoban a fost înlocuit cu inutilul Males, tot fără vreun rezultat în jocul campioanei României. Țucudean a fost uitat între apărătorii adverși, Ioniță a fost inexistent, deac a fost ieșit total din meci, Culio a alergat cât pentru toată echipa, iar Malmo este favorită la calificare. Returul se va disputa peste o săptămână în Suedia, dar CFR își poate face deja calculele pentru Europa League.

Distribuie:

Postaţi un comentariu