Liga 2-a/ Olimpia, maestra finalurilor de meci

Jucătorii Olimpiei, într-un meleu al bucuriei, după încă un rezultat pozitiv obţinut pe sfârşit de meci

După patru etape desfăşurate în seria a II-a, a Ligii a 2-a, Olimpia Satu Mare a acumulat opt puncte şi doar golaverajul o desparte de o poziţie pe podium. O clasare care surprinde pe mulţi ţinând cont că sătmărenii sunt proaspăt promovaţi în eşalonul secund după o „pribegie” de şapte ani prin eşaloanele inferioare.

Însă cea ce este cu adevărat spectaculos vine din faptul că Olimpia a reuşit să obţină toate punctele de până acum pe finaluri de partide.

În prima etapă, când a întâlnit, pe teren propriu, pe Universitatea Craiova, Olimpia a reuşit să restabilească egalitatea  în minutul 84, prin penalty-ul transformat de Bujor şi astfel să obţină primul punct în Liga a 2-a după revenirea în fotbalul mare.

Etapa următoarea Lemac avea să scrie una dintre cele mai fabuloase reveniri din fotbalul sătmărean după ce a reuşit să egaleze în prelungirile partidei de la Reşiţa, 2-2, bănăţenii având pe tabelă o diferenţă de două goluri în minutull 90!

Istoria avea să se repete şi în etapa a treia când „galben albaştri” întâlneau, pe teren propriu, pe ASA Târgu Mureş, una dintre pretendentele la promovarea în Liga 1. După ce i-au dominat pe mureşeni în majoritatea momentelor jocului, elevii lui Tibi Csik aveau să înscrie golul victoriei cu trei minute înaite de final, prin Feier.

Ei bine, bomboana de pe tortul victoriilor obţinute în minutele de prelungiri a venit în partida de sâmbătă seara când Olimpia a reuşit să se impună pe terenul Bătrânei Doamne, scor 2-1, golul de trei puncte al sătmărenilor fiind marcat de Petrică Dragoş, în minutul 9o+2!

Multă lume ar pune pe seama întâmplării aceste rezulate  însă când ele sunt obţinute de patru ori consecutiv nu credem că mai putem vorbi de întâmplare. Cel care ştie cel mai bine secretul acestor performanţe este antrenorul Tibi Csik, care pe lângă faptul că a ales cea mai bună tactică de joc, a făcut cele mai inspirate schimbări, se află în mod sigur şi în graţiile zeiţei Fortuna.

„Se pare că ne place adrenalina din moment ce marcăm atâtea goluri decisive pe final, însă, până la urmă, e vorba și despre o pregătire fizică bună. Se vede cât de mult contează o pregătire bună de iarnă. Sigur nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece deoarece au trecut doar patru etape. Nici eu și nici echipa mea nu e visătoare, nu ne gândim la play-off. Scopul nostru este să rămânem în Liga a 2-a, ne știm exact locul. Deocamdată, rezultatele ne ajută, sper să fie așa în continuare, iar dacă am prinde primele șase locuri chiar ar fi o performanță.” ne-a declarat Csik.

 

Rezultatele Etapei a IV-a, seria a II-a, Liga a2-a

CS Mioveni – CSM Vâlcea 0-0

Gloria Bistriţa – FC Bihor 1-0

Metalul Reşiţa – Minerul Motru 2-0

Universitatea Craiova – FC Olt 2-0

UTA Arad – FC Olimpia 1-2

ASA Tg. Mureş – CSU Craiova 1-1

 

Clasament:

1.Gloria Bistriţa 4 3 1 0 6-2 10

2.CSM Vâlcea 4 2 2 0 5-2 8

3.Univ. Craiova 4 2 2 0 4-1 8

4.FC Olimpia 4 2 2 0 6-4 8

5.Metalul Reşiţa 4 2 1 1 7-4 7

6.ASA  Tg. Mureş 3 1 1 1 2-2 5

7.FC Bihor 4 1 1 2 5-6 4

8.FC Olt 4 1 1 2 2-4 4

9.Minerul Motru 4 1 0 3 4-5 3

10.CSU Craiova 3 0 2 1 2-4 3

11.CS Mioveni 4 0 2 2 1-6 2

12.UTA Arad 4 0 1 3 3-7 1

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu