„Juniorii” n-au avut plămâni, pe „veterani” i-au ținut genunchii

Foto: Dan Bodea

Duelul care ar fi putut relansa, fie și doar pentru încă o etapă lupta pentru titlul de campioană a stagiunii 2018/2019 în Ligii 1, a fost tranșat de CFR. Trupa lui Dan Petrescu a jucat exact atât cât a fost nevoie pentru a-și asigura în proporție de 95% al cincilea titlu de campioană. Disputa din cadrul etapei a 7-a a fazei play-off, CFR – Viitorul Constanța, era atractivă încă dinaintea primului fluier al centralului Sebastian Colțescu.

Dobrogenii mergeau în Gruia cu statutul celei mai în formă echipe a campionatului. Gazdele, cu „Super Dan” revenit ca salvator, nu trebuiau decât să facă ceea ce știu cel mai bine: să se apere, să închidă culoarele adversarilor, să spere într-un moment de grație al vreunui jucător și punctele erau ca și luate.

Vreme de 50 de minute „copiii” lui Hagi senior au jucat fotbal. Au înscris un gol frumos și au ratat o ocazie uriașă. Apoi s-au prăbușit, fizic și mental. Feroviarii au simțit gustul sângelui și au preluat inițiativa. Au urmat 40 de minute cum n-au fost altele în acest sezon, cu forcing, cu ocazii, cu o dominare ireală a vișiniilor.

Au urmat, firesc, și golurile. Primul norocos, dar frumos, al doilea, „cadou” de la Colțescu și, în sfârșit, a treia reușită, fără tăgadă, după o gafă în apărarea „juniorilor” de la malul mării. Victoria CFR-ului nu poate fi contestată de nimeni, dar nu poate fi trecută cu vederea maniera.

Pe oaspeți i-au ținut plămânii doar 50 de minute. Pe veteranii din Gruia i-au ținut genunchii până la capăt, și în meciul cu Viitorul și, în general, pe parcursul întregului sezon. Ca suporteri ai fotbalului ne-am obișnuit să ne mulțumim cu puțin: o repriză bună azi, un gol frumos etapa viitoare, o greșeală de arbitraj în favoarea echipei x, că deh, oameni sunt și „Cavalerii fluierului”.

Marea problemă rămâne, însă, inconstanța. Și Viitorul și CFR au simțit-o pe propria piele în Europa. Acolo, în cupele europene câte o repriză nu ajunge, câte o execuție sclipitoare nu înseamnă neapărat victorie, cu atât mai puțin vreo calificare. Poate pentru că în Europa fotbalul se joacă 90 de minute!

Distribuie:

Postaţi un comentariu