Judo / Final de an de vis pentru Căprioriu

Finalul de an i-a adus Corinei Căprioriu o serie de victorii importante în turneele Grand Prix din întreaga lume
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Judoka legitimată la CS Universitatea Cluj, Corina Căprioriu, a cucerit medalia de arginta la ultimul Grand Prix al anului, desfăşurat în Coreea de Sud, la Jeju. Clujeanca a concurat în limitele categoriei 57 de kilograme şi a câştigat înainte de limită primele două confruntări cu taiwaneza Jia-Lin Yang, respectiv cu Şuşana Hevondian din Ucraina.

În ultimul act al întrecerii Corina Căprioriu a întâlnit-o pe japoneza Christa Deguchi însă, a fost învinsă de niponă în ultimele minute ale luptei, prin ippon. Pentru performanţa sa Căprioriu a primit medalia de argint a turneului 180 de puncte în clasamentul IJF şi un cec în valoare de 2.000 de dolari.

Tot la Jeju, la 52 de kilograme, bihoreanca Larisa Florian (LPS Oradea) a trecut în primul tur de sud-coreeanca Ji-Yeong Jang, iar în următoarea luptă s-a întâlnit cu mult mai experimentata Andreea Chiţu (Steaua Bucureşti), numărul 5 mondial, pe care a învins-o împotriva tuturor pronsticurilor, prin ippon.

În semifinale, orădeanca nu a mai făcut faţă presiunii şi a pierdut la Eun-Jung Jung din Coreea de Sud. Ulterior s-a impus în finala mică în faţa sud-coreencei Ju Hee-Ha. Tot cu medalie de bronz s-a întors acasă şi Andreea Chiţu după ce în recalificări a câştigat toate luptele. Larisa Florian şi Andreea Chiţu au fost recompensate cu câte 120 de puncte în clasamentul IJF şi câte un cec în valoare de 1.000 dolari.

Postaţi un comentariu