Judo / Final de an de vis pentru Căprioriu

Finalul de an i-a adus Corinei Căprioriu o serie de victorii importante în turneele Grand Prix din întreaga lume

Judoka legitimată la CS Universitatea Cluj, Corina Căprioriu, a cucerit medalia de arginta la ultimul Grand Prix al anului, desfăşurat în Coreea de Sud, la Jeju. Clujeanca a concurat în limitele categoriei 57 de kilograme şi a câştigat înainte de limită primele două confruntări cu taiwaneza Jia-Lin Yang, respectiv cu Şuşana Hevondian din Ucraina.

În ultimul act al întrecerii Corina Căprioriu a întâlnit-o pe japoneza Christa Deguchi însă, a fost învinsă de niponă în ultimele minute ale luptei, prin ippon. Pentru performanţa sa Căprioriu a primit medalia de argint a turneului 180 de puncte în clasamentul IJF şi un cec în valoare de 2.000 de dolari.

Tot la Jeju, la 52 de kilograme, bihoreanca Larisa Florian (LPS Oradea) a trecut în primul tur de sud-coreeanca Ji-Yeong Jang, iar în următoarea luptă s-a întâlnit cu mult mai experimentata Andreea Chiţu (Steaua Bucureşti), numărul 5 mondial, pe care a învins-o împotriva tuturor pronsticurilor, prin ippon.

În semifinale, orădeanca nu a mai făcut faţă presiunii şi a pierdut la Eun-Jung Jung din Coreea de Sud. Ulterior s-a impus în finala mică în faţa sud-coreencei Ju Hee-Ha. Tot cu medalie de bronz s-a întors acasă şi Andreea Chiţu după ce în recalificări a câştigat toate luptele. Larisa Florian şi Andreea Chiţu au fost recompensate cu câte 120 de puncte în clasamentul IJF şi câte un cec în valoare de 1.000 dolari.

Distribuie:

Postaţi un comentariu