Judo / Căprioriu, aproape de podium la Tokyo

Corina Căprioriu a terminat pe locul 5 întrecerile Grad Prix-ului de la Tokyo, obținând cea mai bună clasare a unui sportiv român la întrecerea din Asia / Foto: Dan Bodea

Sprotiva clujeană Corina Căprioriu s-a clasat pe locul 5 la Grand Prix-ul de judo de la Tokyo, competiţie desfăşurată la sfârşitul acestei săptămâni şi dotată cu premii totale de 154.000 de dolari. Căprioriu a concurat în limitele categoriei 57 de kilograme și a obținut două victorii, din trei confruntări în cadrul grupei D.

Ultima luptă a fost și cea mai disputată, în compania reprezentatntei țării gazdă, nipona Kaori Matsumoto, aceasta din urmă reușind să se impună în fața vicecampioanei olimpice de la Londra.Intrată în recalificări, Corina Căprioriu a învins-o pe Laetitia Blot din Franţa, dar în disputa pentru medalia de bronz a cedat în fața braziliencei Rafaela Silva, terminând, astfel, întrecerea pe locul 5.

Cealaltă judoka din Cluj prezentă la competiția din Japoia, Minica Ungureanu, a câștigat primul meci din grupa D a categoriei 48 de kilograme, dar a pierdut meciul pentru calificarea în semifinale în fața unei alte reprezentante a țării organizatoare, Ami Kondo.

În recalificări, Ungureanu a fost învinsă de argentinianca Paula Pareto şi a ratat calificarea pentru medalia de bronz. Monica Ungureanu a terminat Grad Prix-ul de la Tokzo pe poyiţia a 7-a. Andreea Chiţu era una dintre favoritele categoriri 52 de kilograme însă, a terminat şi ea competiţia pe locul 7.

Distribuie:

Postaţi un comentariu