Încet, cu treabă bună, ”U” a ajuns numărul 1

Foto: Dan Bodea

De zece meciuri a avut nevoie Universitatea Cluj pentru a prelua șefia în seria a V-a a Ligii a III-a. ”Șepcile roșii” au învins la scor de neprezentare (3-0) pe Gaz Metan 2, la Mediaș, și a trecut pe primul loc în clasamentul seriei cu 23 de puncte. Alb-negri au început tare meciul de la Mediaș și au irosit prima ocazie de poartă în minutul 5, șut în forță a lui Abrudan, dar mingea a trecut peste. Florescu a deschis scorul în minutul 15 prin Florescu, acesta trimițând în plasă o minge respinsă greu de portarul gazdelor după un șut al lui Onicaș.

Până la pauză Universitatea a mai avut trei oportunități de a-și dubla avantajul dar au ratat prin Micaș, Ursu și Goga. Medieșenii au avut o singură șansă de a pune în pericol poarta lui Dinu, dar Gomez nu a reușit să-l învingă pe goalkeeperul clujean. Și actul secund s-a derulat sub aceleași auspicii cu fotbaliștii lui Adrian Falub la timona jocului. Răzvan Greu a marcat pentru 2-0 cu un șut frumos, în diagonală.

A urmat o ocazie ratată de Ursu pentru ca Dorin Goga să ducă scorul la 3-0, în minutul 79. Ultimele 10 minute au fost bifate doar la trecerea timpului. Gazdele au mai avut o zvâcnire la șutul lui Manole, dar execuția acestuia a trecut peste poarta lui Dinu. Astfel, ”U” Cluj a preluat șefia clasamentului având același număr de puncte (23), ca și Performanța Ighiu, dar golaveraj superior. Principala contracandidată la promovare, Metalurgistul Cugir, este a treia în clasament cu 22 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu