Încep emoţiile la Rio

Foto: Dan Bodea

Judoka Monica Ungureanu, legitimată la CSM „U” Cluj, intră, sâmbătă, în concursul de judo, în limitele categoriei 48 de kilograme. Clujeanca, medaliată cu bronz la Campionatele Europene de anul acesta, de la Kazan, a avut ghinion la tragerea la sorţi. Monica o va înfrunta în turul inaugural pe belgianca Charline van Snick, campioană continentală la această categorie de greutate şi medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra (2012).

Cele două se vor înfrunta, sâmbătă, de la ora 22.28, ora României. În cazul calificării, Monica Ungureanu va avea o misiune şi mai dificilă în optimi, unde ar urma să lupte cu brazilianca Sarah Menezes, campioana olimpică din urmă cu patru ani. La categoria 52 de kilograme, Andreea Chiţu va intra în concurs duminică, direct în optimi, contra învingătoarei dintre Laura Gomez (Spania), medaliată cu bronz în 2013 la Europene, şi Gulbadam Babamuratova din Turkmenistan.

Cealaltă sportivă din Cluj, Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică de la Londra, va concura în limitele categoriei 57 kg. şi va lupta tot în optimile de finală, luni, contra câştigătoarei meciului dintre Yadinys Amaris (Columbia), multiplă medaliată la Campionatele Panamericane, şi Nora Gjakova (Kosovo), medaliată cu bronz anul acesta la Europene. Joi, Teodora Albon a oficiat la centru meciul de fotbal feminin dintre Suedia şi Africa de Sud, scor 1-0.

Distribuie:

Postaţi un comentariu