Hapoel, „demon” pentru panduri

Foto: Dan Bodea

Gorjenii au avut un start de partidă perfect. Nistor a deschis scorul cu un șut din 15 metri, scăpat de Amos în poartă (‘4). Trupa lui Cristi Pustai și-a continuat forcingul ofensiv, însă cei care aveau să puncteze au fost israelienii. Sasha a restabilit egalitatea pe tabelă, după ce a executat impecabil o lovitură liberă de la 18 metri (’30). Reușita oaspeților i-a debusolat pe olteni, care au terminat repriza comasați în propria jumătate.

Pauza a fost un bun sfetnic pentru panduri. Aflați cu sabia deasupra capului, gorjenii s-au năpustit asupra porții adverse. Amos a fost însă îngerul păzitor al „demonilor roșii”. Goalkeeper-ul lui Hapoel a avut intervenții miraculoase în fața execuțiilor lui Eric (’49), Momcilovic (’52) și Matulevicius (’73, ’74). Pustai a forțat cu doi atacanți pe final de joc, dar reduta israeliană a rezistat.

Pandurii a evoluat în următoarea formulă: Stanca – Momcilovic, Erico, Ungurușan – Anton (’63 Brata), Breeveld – Nicoară (’34 Buleică), Eric, Nistor (’87 Lemnaru) – Matulevicius.

Singura echipă care și-a asigurat prezența în play-off încă din manșa tur e Astra. Giurgiuvenii s-au impus cu 3-1 în Slovacia, în fața lui Trencin. Golurile românilor au fost marcate de Budescu (‘8), Tembo (’49) și Fatai (’51).

Petrolul a încheiat și ea la egalitate cu Vitesse Arnhem, scor 1-1. Reis a punctat din penalty pentru olandezi, în timp ce golul “lupilor galbeni” a fost reușit de Gicu Grozav (’83).

Distribuie:

Postaţi un comentariu