Handbal/ Victorie facilă pentru ”U” Jolidon Cluj în deplasarea din Turcia

Laura Popa (foto prim-plan) a fost una dintre principalele marcatoare ale echipei în Turcia (Foto: Dan Bodea)

„Studentele” de la ”U” Jolidon Cluj nu au avut nicio emoție în meciul tur din cadrul „optimilor” Cupei EHF la handbal feminin, învingând în deplasare formația turcă Cankaya Anka Spor la capătul unui meci în care Horațiu Pașca și-a permis să folosească mai mult decât de obicei handbalistele tinere ale echipei.

Ultima reprezentantă a României într-o competiție europeană, Jolidonul și-a impus rapid punctul de vedere în fața handbalistelor lui Cankaya Anka Spor. De doar 20 de minute a fost nevoie pentru ca scorul să devină 9-1 pentru formația clujeană, moment în care tehnicianul lui ”U”, Horațiu Pașca a apelat la „divizia” tânără a lotului.

Cu portarii Enache și Măzărean la post, clujencele aveau să intre la pauză cu un avans de 5 goluri (10-15). În repriza a doua recitalul tinerelor speranțe a lui ”U” a continuat: Raluca Mihai, Laura Popa sau Irina Ivan și-au buimăcit adversarele care în final au cedat cu un neverosimil 22-34.

Principalele marcatoare au fost Irina Ivan (6 goluri), Laura Popa (5 goluri), și Raluca Mihai (4 goluri), în timp de ce la echipa gazdă s-a remarcat Senay Özel (6 goluri).

„Am condus pe tabelă tot meciul chiar dacă am început puțin mai greu. Până la următ totul a ieșit bine. Chiar și când diferența de scor era destul de mare ne-am apărat bine și am avut contraatacuri până în ultimul minut. Cred că am făcut un meci bun”, a declarat extrema Abigail Vălean, autoarea unui gol și a unei pase decisive.

Cu acest rezultat, ”U” Jolidon este aproape sigură de calificarea în sferturile Cupei EHF, meciul retur de la Cluj, care va avea loc în data de 9 februarie, anunțându-se a fi o simplă formalitate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu